Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Briljirao Young

VIDEO Potop Cityja na Traffordu! United razbio gradskog rivala

Nogometaši Manchester Uniteda slavili su u velikom gradskom derbiju protiv Cityja s visokih 4:2, čime su prekinuli post od 2 i pol godine bez pobjede protiv Građana...

City je poveo na Old Traffordu u 8. minuti nakon velikog početnog pritiska. David Silva je prošao po lijevoj strani kaznenog prostora, prizemnom loptom je pronašao Sergija Agüera na petercu koji je samo postavio nogu i doveo goste u vodstvo.

Sreća gostujućih navijača trajala je svega 6 minuta, jer je Ashley Young poravnao na 1:1. Prvi pokušaj udarca blokirao je Clichy, no lopta se idealno odbila ponovno do Younga, koji nije imao problema poslati je u mrežu iz neposredne blizine.

United je nakon toga nastavio pritiskati nogometaše Cityja, a pritisak se isplatio 13 minuta kasnije. Young je nabacio loptu na peterac iz slobodnog udarca, a najviši je u tom skoku bio Marouane Fellaini. S rezultatom 2:1 otišlo se na predah.

U nastavku je United najprije propustio nekoliko dobrih prilika, prije nego li je povisio na 3:1. Rooney je odlično proigrao Juana Matu, koji je bio u malom zaleđu u trenutku upućivanja lopte, a Španjolac se sjurio na Harta i provukao mu loptu kroz noge.

Šest minuta kasnije Young je ponovio recepturu iz 27. minute. Ubacio je na peterac, a najviši u skoku bio je Chris Smalling koji zabija za 4:1.

Počasni pogodak za Građane i svoj drugi na utakmici postigao je Agüero u 89. minuti. Bio je to njegov 100. pogodak za City.

United je pobjedom učvrstio treće mjesto na premierligaškoj ljestvici i smanjio zaostatak za drugoplasiranim Arsenalom na 1 bod. City gradskom rivalu gleda u leđa i zaostaje četiri boda.

U prvom nedjeljnom susretu 32. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je na gostovanju pobijedio Queens Park Rangers 1-0, a pogodak odluke zabio je Cesc Fabregas u 88. minuti utakmice.

QPR je veći dio drugog poluvremena bio bolji sastav, no Chelsea je slavio nakon katastrofalnog ispucavanja Roberta Greena i nemarnosti u domaćoj obrani koja je propustila zatvoriti Španjolca.

Domaćin je imao nekoliko sjajnih prilika, međutim vratar 'Bluesa' Thibault Courtois je branio sjajno. Chelsea, koji je nastupio bez ozlijeđenih napadača Diega Coste i Loica Remyja, do pogotka nije ozbiljnije ugrozio domaća vrata. Hrvatski nogometaš Niko Kranjčar je za QPR igrao posljednjih devet minuta.

 

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider