Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lijepi golovi Rijeke

Potop Dinama na Rujevici: Rijeka uvjerljivo slavila u ludoj utakmici

Rijeka je u zaostalom derbiju uvjerljivo pobijedila Dinamo, koji je gotovo cijelu utakmicu igrao s igračem manje.

U odgođenom susretu 23. kola Prve HNL Rijeka je na Rujevici deklasirala Dinamo 4:1 (1:1).

Dinamo je u derbi ušao s devet bodova više od prvog pratitelja Hajduka i utakmicom manje, te sa čak 15 bodova više od branitelja naslova Rijeke. Usprkos porazu modri su i dalje uvjerljivo vodeći, no u zadnja tri kola izgubili su dva velika derbija. Prvo od Hajduka na stadionu Maksimir (0:1), a sada i od Rijeke na Rujevici.

Gavranović i Pavičić zabili bivšim klubovima 

Dinamo je poveo u 16. minuti golom bivšeg napadača Rijeke Marija Gavranovića. Dani Olmo je prošao Marina Leovca i sjajno ubacio s desne strane, a Gavranović je majstorski u padu glavom pogodio suprotni kut. Premda je uobičajeno da igrači ne slave golove koje postignu svojim bivšim momčadima, Gavranović je burno proslavio pogodak izazvavši time žestoke reakcije domaćih navijača koji su ga vrijeđali i zviždali mu.

Samo dvije minute kasnije Rijeka je izjednačila nakon velike pogreške vratara Dominika Livakovića. Modra jedinica je očajno izvela gol-aut, dodavanje je presjekao Antonio Čolak i uposlio Hebera koji zabija za 1:1. Bio je to njegov deseti pogodak ove sezone u dresu još uvijek aktualnog prvaka.

Novi problemi za Dinamo stigli su u 26. minuti kada je Marko Lešković nakon neopreznog starta laktom na Čolaka dobio drugi žuti i morao je napustiti igru. Lešković, još jedan bivši igrač Rijeke u Dinamovima redovima, prvi žuti je zaradio već u drugoj minuti utakmice.

Uragan Rijeke u drugom poluvremenu

Već u trećoj minuti nastavka Rijeka je povela lijepim pogotkom Domagoja Pavičića s ruba kaznenog prostora. Bivši igrač Dinama sjajno je zakucao loptu pod prečku. Za razliku od Gavranovića, gol bivšem klubu nije slavio.

Korak bliže pobjedi Rijeka je stigla u 59. minuti drugom golom Brazilca Hebera na utakmici. Nikola Moro je poklonio Riječanima loptu na centru, Čolak je povukao, te sjajno asistirao za Hebera koji hladnokrvno prebacuje istrčalog Livakovića za uvjerljivo 3:1 vodstvo. Sjajnu predstavu Rijeka je zaključila i četvrtim golom, u 87. minuti Jakov Puljić je majstorski pogodio preko zida iz slobodnjaka sa 25 metara.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 56 bodova, Hajduk je drugi sa 47 bodova, a Rijeka na trećem mjestu ima 44 boda. Osijek na četvrtom mjestu ima 39 bodova i dvije utakmice manje.

Rijeka - Dinamo 4:1

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider