Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Said tragičar

Dinamo slavio na Poljudu i riješio prvenstvo: Hajduk se napromašivao i častio Modre!

Na Poljudu je pred 31.751 gledatelja odigran najveći derbi hrvatskog sporta...

Hajduk - Dinamo 1:2, ishod je to najvećeg derbija hrvatskog sporta koji se odigrao na Poljudu u sklopu 31. kola HNL-a. Bitka za prvaka ovim trijumfom Modrih je odlučena jer su pobjegli Splićanima na prednost od osam bodova pet kola prije kraja.

Uoči utakmice u redovima Hajduka tinjala je nada da bi mogli pobijediti i primaknuti se Dinamu na samo dva boda te tako u potpunosti zakomplicirati finiš sezone, ali to se nije dogodilo. Dinamovci su bolje otvorili utakmicu, igrači Hajduka su se tražili na terenu i iz jedne takve konfuzne situacije dogodio se vodeći pogodak.

Ante Ćorić je ubacio iz kornera, Filip Benković je prebacio na drugu vratnicu, a Tongo Doumbia s dva metra pogodio vratnicu, no odbijenu loptu Mario Gavranović je lagano pospremio za vodstvo Modrih.

Izjednačio je, 11 minuta kasnije, Mijo Caktaš fantastičnim golom iz slobodnog udarca sa 25 metara.

Gyurcso pogodio stativu pa prečku

U 30. minuti Hajduk je mogao do vodstva. Said se sjurio prema Dinamovom golu, ali je pucao pored gola. U 35. minuti vidjeli smo odličan udarac Adama Gyurcse sa 20 metara, ali je Dominik Livaković je u posljednji trenutak uspio odbiti od vratnice u korner.

Tri minute kasnije iz slobodnog udarca opasno je zaprijetio i Izeta Hajrovića, ali je Karlo Letica izbio loptu u korner. Hajdukov vratar je poludio na svoje suigrače jer je lopta prošla kroz živi zid.

Said grubo pogriješio

U nastavku susreta Hajduk je nizao prilike, no pogodak odluke zabio je Dinamo. Splićani su u prvih pet minuta nastavka imali dva zicera, ali je Livaković sjajno reagirao na udarce Marka Futacsa u 48. i Saida u 50. minuti. Kazna je stigla u 61. minuti, kada je Gavranović iskoristio Saidov poklon. Ćorić je ubacio iz kornera, a Ahmed Said Said je promašio loptu, što je kaznio Gavranović postigavši drugi gol na utakmici.

Do kraja utakmice Hajduk je jurio po izjednačenje, ali nije uspio. Najbliže golu domaćin je bio u 77. minuti, ali je greda spasila Dinamo nakon udarca glavom Gyurcse s desetak metara.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider