Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Turnir sportskih novinara

Tomo Butina brani 'penale', Milan Stjelja zabija i asistira

Hrvatska malonogometna reprezentacija sportskih novinara nastupa na međunarodnom turniru u Rumunjskoj, a na vratima stoji bivši vratar Dinama i hrvatske reprezentacije Tomislav Butina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska malonogometna reprezentacija sportskih novinara pobijedila je Crnu Goru 2:0 te je odigrala 1:1 s Bugarskom prvog dana međunarodnog turnira u Rumunjskoj.

Nakon remija s Bugarima pristupilo se „raspucavanju penala“, koji se pucaju u slučaju da dvije ili više momčadi završe natjecanje u skupini s jednakim brojem bodova.
Dva "penala“ obranio je bivši vratar Dinama i hrvatske reprezentacije Tomislav Butina, koji brani za selekciju hrvatskih novinara. Naime, svaka reprezentacija ima pravo u momčadi imati jednog bivšeg profesionalnog nogometaša.

Nakon prvog dana natjecanja, Hrvatska je na prvom mjesto u skupini A s četiri osvojena boda. Hrvatsku novinarsku momčad u srijedu očekuje posljednja utakmica u skupini s domaćinom Rumunjskom. Prve dvije momčadi iz skupine plasirat će se u polufinale natjecanja.

Hrvatska je pobijedila Crnu Goru dvama pogocima Milana Stjelje, novinara Nove TV, dok je protiv Crne Gore strijelac bio Vedran Pavić iz Sportskih novosti, i to na asistenciju Stjelje.

Hrvatske sportske novinare kao izbornik vodi Nikola Lipovac (Jutarnji list), a igraju: Marko Cvijanović i Marko Hrstić (Novi list), Hrvoje Tironi i kapetan Vedran Pavičić (Sportske novosti), Mario Glavan (Arenasport), Dubravko Miličić (24sata), Milan Stjelja (NovaTV), Marko Pavić (Večernji list) te Tomo Butina koji je i povremeni komentator Večernjeg lista.

Rezultati:

Skupina A:

1. kolo: Hrvatska - Bugarska 1-1 (penali 2-1), Crna Gora - Rumunjska 4-3;

2. kolo: Hrvatska - Crna Gora 2-0, Bugarska - Rumunjska 2-7.

Redoslijed: 1. Hrvatska 4 boda, 2. Rumunjska 3, 3. Crna Gora 3, 4. Bugarska 1.

Skupina B:

1. kolo: Srbija - Moldavija 3-10, Makedonija - Prahovija 3-1

2. kolo: Srbija - Makedonija 4-11, Moldavija - Prahovija 4-2.

Redoslijed: 1. Makedonija 6, 2. Moldavija, 3. Prahovija 0, 4. Srbija 0.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider