Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Finale prije finala

Mladi Brazilci izbacili Španjolce sa SP-a nakon penala!

Reprezentacija Brazila pobijedila je Španjolsku na penale s 4-2 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva nogometaša do 20 godina u Kolumbiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 90 minuta igre bilo je 1-1, a nakon produžetaka 2-2. Mnogi smatraju da je ovaj dvoboj zapravo bio ''finale prije finala''.

Dvije momčadi koje su pokazale najviše na turniru ponudile su vrlo uzbudljivu i dinamičnu utakmicu u kojoj su gledatelji mogli uživati. Španjolci su se dva puta vraćali nakon zaostatka, a njihov izbornik Julen Lopetegui smatra da je ''ispala bolja momčad''. Španjolci su imali više loptu u nogama, te dominaciju u udarcima na gol (26-17) i kornerima (12-5).

"Ponosan sam na moje mladiće. Mislim da su, ukupno gledajući, bili bolji i da su zaslužili prolaz. Od Svjetskog prvenstva se oprostila najbolja reprezentacija", smatra Lopetegui.

Willian je doveo Brazilce u vodstvo u 35. minuti, a u 57. minuti je izjednačio Rodrigo, nogometaš rođen u Brazilu. Novo vodstvo Brazilu donio je Dudu u 100. minuti ogleda, ali je Alvaro Vazquez samo dvije minute kasnije poentirao za 2-2. No, Brazilci su bolje izvodili penale i osigurali polufinalni ogled s Meksikom.

Inače, Vazquez je zasad vodeći strijelac turnira s pet pogodaka.

Plasman u polufinale izborila je i Francuska, koja je u produžecima s 3-2 svladala Nigeriju.

Mnogi su Nigeriju, koja je dobila prve četiri utakmice na turniru, vidjeli kao selekciju koja bi mogla do finala. No, Francuzi se nisu složili. Poveli su pogotkom Lacazettea u 50. minuti. Nigerija je izborila produžetke doslovno u posljednjim sekundama osnovnog dijela susreta. Maduabuchi Ejike poentirao je glavom u trećoj minuti sudačke nadoknade.

No, Francuzi su u dodatnom dijelu poveli s 3-1, da bi Ejike svojim drugim golom na utakmici u 111. minuti samo ublažio poraz Nigerije.

Francuska će za finale igrati protiv Portugala.

Obje polufinalne utakmice na rasporedu su 17. kolovoza, dok će se finale i ogled za treće mjesto u Bogoti odigrati 20. kolovoza.

Brazil je dosad osvojio četiri naslova prvaka svijeta u ovome uzrastu, Portugal dva, dok će Meksikanci i Francuzi tražiti šansu za svoju prvu titulu.


Svjetsko prvenstvo U 20, Završnica
Francuska 3 2 Nigerija
Strijelci
0:1 E. Egbedi (90') 1:1 G. Fofana (97')
2:1 G. Fofana (102') 3:1 A. Lacazette (104')
3:2 E. Egbedi (112')
Sastavi
J. Ligali
L. Nego
S. Faure
K. Koulibaly
T. Kolodziejczak
F. Coquelin
G. Fofana
G. Clément (102' F. Lejeune)
G. Sunu (36' A. Griezmann)
C. Bakambu (77' G. Kakuta)
D. Paul
K. Omeruo
T. Suswan
A. Emmanuel
O. Ganiu
R. Azeez
A. Ajagun
E. Egbedi
D. Philemon
A. Musaab
O. Kayode (56' N. Uche)
Žuti kartoni
J. Ligali 88'
C. Bakambu 45'
A. Musaab 84'
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider