Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zasad im ide sjajno

Potencijalno iznenađenje Lige prvaka: Klub bez trofeja, ali su opasni i imaju laganu skupinu

Ovog utorka počinje nova sezona nogometne Lige prvaka.

Utakmicama prvog kola u skupinama E, F, G i H danas započinje nova sezona nogometne Lige prvaka.

U jednoj od tih spomenutih, skupini G, nalazi se klub koji bi mogao biti iznenađenje ovogodišnje sezone.

Riječ je o RB Leipzigu, trenutačno vodećoj momčadi njemačke Bundeslige. Klub je to osnovan prije 10 godina i jedini je od 32 ovosezonska sudionika najprestižnijeg klupskog natjecanja svijeta koji nema niti jedan trofej.

U Njemačkoj već godinama izazivaju kontroverze zbog svog načina ustroja i činjenice da se nalaze u 99-postotnom vlasništvu austrijske megakompanije Red Bull, čime krše "sveto" njemačko pravilo Rebel 50+1, prema kojem nitko ni u jednom klubu ne može imati više od 49 posto dionica.

Doveli odličnog trenera, u ždrijebu im se osmjehnula sreća

No u Leipzigu ne mare previše za to i od ove sezone očekuju velike stvari. Nakon što su prije dvije godine prvi put zaigrali u Ligi prvaka i kao trećeplasirani u skupini otišli sve do četvrtfinala Europske lige u kojem su ispali od kasnijeg finalista Marseillea, spremni su za novo nadmetanje s najboljima.

Uoči početka ove sezone RB Leipzig povukao je odličan potez - na mjesto trenera doveli su najperspektivnijeg njemačkog stručnjaka Juliana Nagelsmanna i to je već počelo davati ploda. U Bundesligi imaju 10 bodova i vode ispred Borussije Dortmund, Freiburga i Bayerna, a sad će se okušati i na kontinentalnoj sceni.

RB Leipzig je, to je jasno kao dan, imao puno sreće u ždrijebu skupina Lige prvaka. Budući da su zbog nevelikog klupskog koeficijenta ždrijeb čekali u najslabijem (četvrtom) potu, skupina u kojoj su još Zenit, Benfica i Lyon uopće ne zvuči loše. Dapače, znatno je lakša negoli neka druga u koju su mogli upasti i samim time na istoku Njemačke budi nadu da bi ovaj put, za razliku od 2017., mogli završiti među prva dva i izboriti osminu finala.

Zanimljiv igrački kadar dodatno su pojačali

Što se igračkog kadra tiče, glavna je zvijezda i dalje Timo Werner, ime na koje svakako treba obratiti pozornost je mladi francuski reprezentativac Dayot Upamecano (stoper kojem proriču veliku karijeru), a ovog ljeta sletjelo je i nekoliko pojačanja.

Od Evertona su kupili Ademolu Lookmana, Chelseajev Ethan Ampadu stigao je na posudbu, baš kao i Patrick Schick iz Rome.

Uz sad već klupske senatore i mađarske reprezentativce, vratara Petera Gulacsija i stopera Willija Orbana, Šveđanina Emila Forsberga i Slovenca Kevina Kampla, te s Nagelsmannom na klupi, RB Leipzig se čini itekako spremnim za borbu za nokaut-fazu. A onda će dosta toga ovisiti i o ždrijebu...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider