Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro novi sastanak

Prijetnja suspenzijom lebdi nad Dinamovim stadionom: "Ako je vjerovati Bandiću..."

U idućih sedam dana trebao bi biti poznat plan obnove ili izgradnje novog stadiona u Zagrebu. S dolaskom Lige prvaka na Maksimir, ta je tema opet stigla u fokus, jer čak se nagađa da bi UEFA mogla zabraniti igranje na maksimirskom stadionu.

Dva mjeseca prošla su od posljednjeg sastanka o obnovi ili izgradnji novog stadiona u Zagrebu. Pomaka još nema u dogovorima između Grada Zagreba i Dinama.

"Pa, na potezu je Grad. Mi smo sve što smo se dogovorili, napravili. Na tom sastanku se treba odlučiti, a ako je vjerovati onome što je gradonačelnik izjavio: Dinamo ostaje u Maksimiru. Ruši se ovaj stadion i gradi se novi", izjavio je Dinamov predsjednik Mirko Barišić.

Grad dao konkretan vremenski rok

A na naš upit iz Grada je stiglo pismeno priopćenje, s kakvim-takvim vremenskim rokom.

"Gradonačelnik će nakon još jednog sastanka s predstavnicima Dinama, a svakako do 1. studenoga, izaći s cjelovitom informacijom o pravcu kojim će se krenuti u realizaciju ovoga projekta", poručeno je iz Grada Zagreba.

Još dva puta ove jeseni na maksimirski stadion stići će Liga prvaka. I onda krajem zime i na proljeće, bilo Liga prvaka, bilo Europska liga, vjerojatno ponovno. A sa svakim izlaskom Dinama izvan okvira HNL-a nameću se usporedbe s europskim stadionima.

Na maksimirsko ruglo stižu Šahtar, Manchester City, a vjerojatno i još netko

Naša reprezentacija nedavno je gostovala na novoj Areni u Budimpešti. Taj stadion s 22 tisuće mjesta izgrađen je za 40 milijuna eura. I tako dalje, i tako dalje: od Austrije do Rumunjske, stadioni po UEFA-inim i FIFA-inim standardima, a Dinamovu stadionu prijeti UEFA-ina suspenzija.

"Svakog trena može FIFA ili UEFA reći, s obzirom da ne udovoljavamo njezinim normativima, da ne možemo igrati. Da se to ne bi dogodilo, mi bismo preuzeli obavezu, s punom odgovornosti, i svojim vlastitim sredstvima izgradili stadion", kaže Barišić.

Ali da bi Dinamo bio taj koji će graditi novi stadion, trebao bi od Grada preuzeti vlasništvo!

Stoga, treba pričekati njihov novi sastanak u idućih tjedan dana.

A do daljnjeg Dinamo će Šahtar i Manchester City ugostiti na stadionu ispod svakog standarda Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider