Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri boda na teškom gostovanju

Perišić i Coutinho debitirali za Bayern, hat-trick Lewandowskog za Kovačev mir

Hrvatski reprezentativac ušao je u igru u 57. minuti umjesto Sergea Gnabryja.

Nogometaši njemačkog prvaka Bayerna s uvjerljivih su 3:0 (1:0) pobijedili Schalke na gostovanju u Gelsenkirchenu, zahvaljujući hat-tricku svog najboljeg strijelca Roberta Lewandowskog, a nešto više od pola sata odigrao je i Ivan Perišić u svom debiju za Bavarce.

Lewandowski je vodeći pogodak postigao iz kaznenog udarca u 20. minuti, a izborio ga je Kingsley Coman na kojem je napravljen prekršaj za najstrožu kaznu. To je bio jedini pogodak u prvom dijelu, a preostala dva Poljak je postigao u drugom poluvremenu, u kojem je u 57. minuti ušao i Ivan Perišić zamijenivši Sergea Gnabryja. U istoj minuti ušao je i Philippe Coutinho zamijenivši Thomasa Mullera.

Lewandowski je gol za 2:0 postigao u 50. minuti sjajno izvedenim slobodnim udarcem sa 25 metara, da bi konačnih 3:0 postavio u 75. minuti, nakon odlično primljene lopte od Comana i preciznog prizemnog udarca.

VIDEO ----> Schalke - Bayern 0:3

Bila je to peta gostujuća pobjeda u 2. kolu, u kojem je kao domaćin slavio samo Hoffenheim koji je sa 3:2 bio bolji od Werdera, dok je Union Berlin osvojio bod kod Augsburga odigravši 1:1 (Tin Jedvaj je debitirao za Augsburg na poziciji stopera). Četiri utakmice završile su pobjedama gostiju 3:1: Fortuna - Bayer Leverkusen, Mainz - Borussia Monchengladbach, Paderborn - Freiburg i još u petak Koln - Borussia Dortmund.

Na ljestvici su trenutačno u vodstvu tri momčadi s maksimalnih šest bodova, Borrusia Dortmund, Freiburg i Bayer Leverkusen. Bayern i Borussia Monchengladbach imaju po četiri boda, a po tri, ali uz utakmicu manje, imaju RB Leipzig, Wolfsburg i Eintracht.

Kolo će u nedjelju biti zaključeno dvobojima RB Leipzig - Eintracht (15:30) i Hertha - Wolfsburg (18:00).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider