Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kamen u glavu, topovski udar...

Najteža kazna u povijesti HNL-a: Hajduk četiri utakmice bez gledatelja!

Splićani su doznali sankcije za događanja na subotnjem poljudskom derbiju.

Alan Klakočer, disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, kaznio je Hajdukčetiri utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja! Protiv Osijeka, Rijeke, Inter Zaprešića i Slaven Belupa Hajduk će igrati bez publike, a jedina utakmica koju će do kraja ove kalendarske godine smjeti igrati pred svojim navijačima bit će ogled s Istrom 1961, koji se igra za vikend 8./9. prosinca.

Dva glavna grijeha zbog kojih su Splićani ovako teško kažnjeni jesu stradali vatrogasac kojemu je jedan topovski udar (od ukupno 17 bačenih) eksplodirao u ruci, uslijed čega je ostao bez dijela kažiprsta, te bacanje kamena koji je s istočne tribine u glavu pogodio Hajdukova igrača Adama Gyurcsu.

"HNK Hajduk kažnjen je s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na utakmicama koje igra kao domaćin zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS na utakmici Hajduk - Dinamo. Tijekom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona. Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u periodu od 62.-68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute. U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane liječničke pomoći zamijenjen", stoji u obrazloženju odluke na službenoj stranici HNL-a.

Kažnjen i Carević

Osim Hajduka kao kluba, kažnjen je i pomoćni trener Mario Carević:

"Carević je udaljen s klupe u 55. minuti zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca te potom i psovanja četvrtog suca kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 5000 kuna."

Vlajčević i Pavličić Bekić kažnjavali s po dvije utakmice bez publike

U 26-godišnjoj povijesti HNL-a Hajduk je, do ove Klakočerove odluke, dosad najteže kažnjavan s dvama utakmicama bez gledatelja, i to u dva navrata. Prvi put to se dogodilo 2014., kada je tadašnji disciplinski sudac Krešimir Vlajčević zbog nereda na Jadranskom derbiju s Rijekom koji se igrao u Dugopolju odrezao Splićanima dvije utakmice bez gledatelja.

Još oštriji bio je dvije i pol godine kasnije, u ožujku 2017., Saša Pavličić Bekić, koji je uz dvije utakmice gledatelja izrekao i novčanu kaznu od 80.000 kuna. Također je bilo riječ o susretu Hajduk - Rijeka, tada odigranom na Poljudu i upamćenom po ulasku u teren maskiranog huligana pred kraj utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider