Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To se zove invazija

Impresivne scene iz Njemačke: 35 tisuća navijača na gostovanju usred tjedna!

Niti činjenica što se igralo na radni dan nije ih omela u nakani da naprave pravu invaziju i stvore domaćinsku atmosferu.

Nevjerojatni prizori stižu s utakmice šesnaestine finala Njemačkog nogometnog kupa.

Da se njemačka navijačka scena već godinama diže i da su im skupine i dobro organizirane i masovne, znali smo i prije, ali ovo što su napravili navijači drugoligaša Dynamo Dresdena spada u novu dimenziju.

Na gostovanje kod Herthe, na Olimpijski stadion u Berlinu, došlo ih je 35 tisuća (!).

Premda je radni dan bio jučer, a i jutro poslije utakmice (danas) jest, to ih nije spriječilo niti omelo u nakani da naprave pravu invaziju. Zauzeli su gotovo polovicu Olimpijskog stadiona (kapacitet je 74.475) i priredili sjajnu atmosferu.

Iz penala izborili produžetke pa ispali na penale

Doživljaj im ipak nije bio sasvim upotpunjen jer je njihov klub ispao iz Kupa lošijim izvođenjem jedanaesteraca.

U osnovnom dijelu utakmice bilo je 2:2, i to nakon što je Dynamo Dresden u 90. minuti zabio za odlazak u produžetke. U 107. minuti Dynamo je poveo i imao je prolaz u džepu sve do treće nadoknade drugog produžetka kada je Hertha izjednačila. Nakon toga se pristupilo udarcima s bijele točke, gdje su više znanja, koncentracije i sreće imali domaći igrači.

Inače, Dynamo Dresden je klub osnovan poslije Drugog svjetskog rata, 1953. godine. Od svog osnutka bio je povezivan s istočnonjemačkom policijom, a bio je jedan od najpopularnijih klubova u Istočnoj Njemačkoj. Nakon što je došlo do pada Berlinskog zida i ujedinjenja Njemačke, Dynamo je igrao u Bundesligi od 1991. do 1995., a kad je ispao, više se nije uspio vratiti u najviši rang. Po svemu sudeći, neće niti ove sezone jer su u drugoligaškoj konkurenciji pretposljednji (17.) i vodit će borbu za ostanak da ne ispadnu među trećeligaše...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider