Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Odabrao sam najbolje'

Mandžukić za Dnevnik Nove TV o razlikama između Bayerna i Atletica te velikoj želji

U intervjuu za Dnevnik Nove TV Mario Mandžukić otkrio je zašto je odabrao Atletico, vidi li nekog kao svog nasljednika u reprezentaciji, ali i priznao u kojem se još sportu zamišlja.

Dva dana dijeli nas od početka kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2016. u Francuskoj. Vatreni igraju protiv Malte, a jedan od najvažnijih aseva na terenu bit će Mario Mandžukić. Napadač kojem sjajno ide, samo za Dnevnik Nove TV otvorio je dušu i priznao skrivenu želju: otrčati olimpijski maraton!

Dobra igra protiv Cipra, odlična najava za Maltu?

"Da, svi smo zadovoljni. Znamo da protivnik nije bio najbolji, ali opet znamo da je i Cipar radio brojnim reprezentacijama puno problema. Mi smo ušli u tu utakmicu da se pripremimo za Maltu i mislim da smo je odradili na najbolji mogući način."

Sjećam se kad si zaigrao protiv Engleza na Maksimiru, kad si zabio gol. Pitao sam te kako protiv Terrya i Ferdinanda, ti si rekao - samo neka dođu da vidim kakvi su...

Vidiš li kod novih lica nekog novog Mandžukića, tako samopouzdanog?

"Teško mi je sad reći, još je rano. Moram provesti malo više vremena s njima. Ja mislim da je to najbolji put, kad se tako postaviš onda ćeš biti dobar. Ako im to može biti neki savjet za dalje, ali ne brinem se za njih. Takav treba biti pa ćeš biti dobar."

Razlike između Bayerna i Atletica?

"Pa dobro, Bayern je ipak jedan od tri najbolja kluba na svijetu, što se tiče svega. Najviše što se tiče organizacije. No, Atletico je isto tako veliki klub, mislim da sam odabrao najbolje za sebe. Ne patim sada da moram igrati u najvećim klubovima, najbitnije mi je da sam ja sretan, da si izaberem klub s dobrim suigračima i dobrim trenerom."

Oba tvoja trenera su zadnja vezna, znači čelična disciplina i u klubu i u reprezentaciji?

"Haha, samo defenziva, ali dobro, nije problem. Volim raditi za momčad i uvijek nešto novo možeš od njih naučiti."

Možeš li istrčati maraton?

"Mogu! I to mi je bila želja da se okušam s pravima, s profesionalcima."

S Kenijcima?

"Pa bih! Baš sam gledao neki dan atletiku pa se zamišljao na stazi da vidim gdje sam - ne bi bio zadnji sigurno!"

Znači prvi Hrvat u maratonu na Olimpijskim igrama?

"Haha, da."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider