Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav će to transfer biti...

Kapetan Ajaxa ispisao poziv bogatašima: Mogao bi pasti svjetski rekord

U trenucima dok je Juventus bio na koljenima dotukao ga je mladić koji ima samo 19 godina.

Period velike Ajaxove dominacije protiv Juventusa sredinom drugog poluvremena okrunio je pogotkom za polufinale Lige prvaka kapetan nizozemskog velikana Matthijs de Ligt.

U trenucima kad je Ajax igrao fenomenalno i nizao šanse koje je redom promašivao, mnogima koji su gledali utakmicu kroz glavu je prošlo kako bi im se ti promašaji mogli osvetiti.

To se ipak nije dogodilo jer je u 67. minuti kapetan Ajaxa zabio glavom za preokret i vodstvo.

Ispostavilo se kako se od tog pogotka Juve nije uspio oporaviti, a De Ligt se prometnuo u pravog junaka Kopljanika.

19 mu je godina, a već sad je među najboljima na svijetu

Ovaj mladić koji ima samo 19 godina (20. rođendan proslavit će 12. kolovoza) oduševio je sinoć (i ne samo sinoć) nevjerojatnom zrelošću koju demonstrira u svojoj igri.

De Ligt izgleda kao da su iza njega na stotine prvoligaških i kontinentalnih utakmica, stoper je modernog kova koji ima sve - izvrsno čita igru, odlično se kreće, zna iznijeti loptu, u skoku je nenadmašan. Ukratko, sve ono što je potrebno jednom centralnom braniču na vrhunskoj razini.

Ne čudi stoga što Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procjenjuje na 70 milijuna eura, baš kao što se nitko ne treba iščuđavati ako De Ligt ode za puno veći iznos.

Srušit će Van Dijka?

Cijene su u današnjem nogometu odletjele u nebo, De Ligt je zbilja fantastičan, a k tome Ajax ima i dodatni adut u rukavu. U njegovu ugovoru ne postoji nikakva odštetna klauzula koju zainteresirani kupac može platiti i dovesti ga u svoje redove bez ikakvih pregovora s Ajaxom, a to (uz činjenicu da mu ugovor traje još više od dvije godine) daje mogućnost Nizozemcima da se postave čvrsto i pokušaju izvući što više novca.

Jedan bombastični izlazni transfer za ovo ljeto već su realizirali, prodali su Frenkieja de Jonga Barceloni za odštetu od 75 milijuna eura, ali De Ligt bi, po svemu sudeći, trebao otići za još veći iznos. Kao glavni kandidat za njegovo dovođenje spominje se Barcelona u kojoj ponovno žele vratiti nizozemski štih.

Lako je moguće da De Ligt sruši i svjetski rekord kad su u pitanju braniči. Trenutno je najskuplji branič u povijesti nogometa Virgil van Dijk, De Ligtov suigrač iz reprezentacije Nizozemske, za kojeg je Liverpool Southamptonu platio odštetu od 84.650.000 eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider