Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A gdje će sad?

Legendarni ćelavac poznat po brutalnoj izjavi dobio otkaz u Feyenoordu

Katastrofalan je učinak koji ove sezone ima jedan od triju najvećih nizozemskih klubova.

Dok Ajax uvjerljivo vodi, a PSV se drži na trećem mjestu s koliko-toliko prihvatljivih šest bodova zaostatka, treći klub iz tzv. svetog trojstva nizozemskog nogometa - Feyenoord - tavori u donjem dijelu ljestvice.

Sastav iz Rotterdama na razočaravajućoj je 12. poziciji sa svega tri pobjede u 11 kola, a nakon što su ovog vikenda kod kuće poraženi s 0:4, ostavku na mjesto trenera podnio je Jaap Stam.

"Dugo sam razmišljao i zaključio kako je bolje i za klub i za igrače i za mene da odstupim, izjavio je legendarni nizozemski branič koji je uoči početka aktualne sezone postao trener Feyenoorda potpisavši dvogodišnji ugovor.

Trenerska karijera debelo u sjeni igračke

Stamova trenerska karijera još uvijek je debelo u sjeni igračke u kojoj je nosio dres niza velikana (Manchester United, Milan, Lazio, Ajax, PSV) i osvojio pregršt trofeja, pri čemu se izdvaja 1999. godina i treble (Premierliga, FA kup, Liga prvaka) s Unitedom u eri Sir Alexa Fergusona.

Stam je bio poznat kao prava obrambena stijena, neprelazni i beskompromisni branič.

Jednako tako, ostao je upamćen po jednoj izjavi koju je dao u smiraju igračke karijere. Na pitanje čime bi se bavio da se nije nogometaš, ispalio je:

"Bio bih profesionalni ubojica!"

Srećom, realizirao se kao profesionalni nogometaš i nije pronašao sebe u podzemlju Rotterdama...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider