Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To se tako ne radi

Iz Madrida prijavili Barcelonu i traže sankcije: Na potezu je FIFA

U siječanjskom prijelaznom roku bit će iznimno uzbudljivo, to je sasvim jasno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za nešto više od mjesec dana (24. siječnja) Luis Suarez će proslaviti 31. rođendan pa je logično da je Barcelona već neko vrijeme u potrazi za dugoročnijom zamjenom fenomenalnog Urugvajca.

Prema pisanju španjolskih medija (i ne samo njih već i engleskih) prvi pick im je Antoine Griezmann iz Atletico Madrida, a otišli su i korak dalje od samog interesiranja te su kontaktirali roditelje 26-godišnjeg Francuza.

To je dozvoljeno jedino u situaciji kad igrač uđe u posljednjih šest mjeseci ugovora, ali kod Griezmann to nije slučaj s obzirom da je ove godine potpisao ugovor s Atleticom do 30. lipnja 2022. godine.

Procedura je sasvim jasna: Barcelona mora pristupiti Atleticu i dogovoriti iznos odštete za igrača, a onda nakon što dobije dozvolu od madridskog kluba može početi dogovarati uvjete ugovora s francuskim reprezentativcem.

Direktor priznao sastanak

Griezmann je jedan od rijetkih vrhunskih nogometaša koji nema menadžera već brigu o njegovoj karijeri vode roditelji, otac Francuz i majka Portugalka.

Zbog toga se i jest Barca obratila njima da ispipa teren, ali takvo ponašanje nije prihvatljivo i sad bi mogla odgovarati.

"Atletico je prijavio Barcelonu FIFA-i u vezi nelegalnih pregovora s Griezmannom. Ljutiti su s pravom, a čak je i sam direktor Barcelone priznao medijima za sastanak s Griezmanovim roditeljima", piše Independent.

Sad ćemo vidjeti kako će reagirati krovna svjetska nogometna organizacija. Zbog kršenja pravila prilikom dovođenja maloljetnih igrača u posljednje vrijeme kažnjavani su i Atletico i Real Madrid. U slučaju Barcelona-Griezmann posrijedi je drukčija problematika, ali nema sumnje da će iz Madrida s posebnom pozornošću pratiti hoće li i kakve sankcije sustići i Katalonce.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider