Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bayern računa na njega

Tko je mladi Livnjak kojem Kovač sve češće daje priliku: Već je odlučio – igrat će za Hrvatsku

Sinoć je odigrano finale Audi Cupa u kojem je minutažu dobio i mladi hrvatski nogometaš.

Nogometaši Bayerna na penale su izgubili finale Audi Cupa od Tottenhama, a u toj utakmici minutažu je dobio i jedan mladi hrvatski nogometaš.

Ivan Mihaljević, mladić koji je nedavno proslavio 18. rođendan, dobio je posljednjih 14 minuta dvoboja zamijenivši Kingsleyja Comana.

Mihaljević je rođen 7. srpnja 2001. u Münchenu, a njegovi su roditelji bosanskohercegovački Hrvati koji su se u bavarsku prijestolnicu doselili iz Livna. Slična priča kao i ona Nike Kovača, čiji su se roditelji iz istog kraja odselili u Berlin.

3 u 1: Stoper, lijevi bek i zadnji vezni

Po vokaciji Mihaljević je stoper, ali zapravo je riječ o polivalentnom defenzivcu, igraču koji može podjednako dobro odigrati i kao lijevi bek i kao zadnji vezni.

Ima finu lijevu nogu, krasi ga odlična tehnika za njegovu visinu (191 cm) i jedan je od najvećih talenata u Bayernovu omladinskom pogonu.

Zanimljivo, u Bayern je stigao prošlog ljeta, nakon što su Bavarci ga zamijetili još dok je igrao za kadete Unterhachinga.

Niko Kovač dao mu je priliku da okusi seniorski nogomet odmah po dolasku u Bayern, a u sličnom je tonu nastavio i na ovoljetnim pripremnim utakmicama. Kad god Kovač rotira, za Mihaljevića se pronađe poneka minuta, čisto kako bi mu pokazali da na njega ozbiljno računaju.

Dvaput nastupio za U-19 Hrvatsku

Budući da Bayern trenutačno ima velikih problema s kvantitetom igračkog kadra, Kovač je Mihaljevića priključio prvoj momčadi, a ovisno o tome kakva će biti situacija s (ne)dovođenjem igrača i ozljedama, moguće da Ivan dobije priliku i u kompetitivnijim utakmicama.

Nama je najzanimljivije to da se Mihaljević odredio po pitanju reprezentativne karijere i igrat će za – Hrvatsku. Iako je rođenjem u Njemačkoj automatski stekao i njemačko državljanstvo, a s obzirom na to da su mu roditelji iz BiH može igrati i za Bosnu i Hercegovinu, za njega dileme nije bilo i odlučio je jednog dana nastupati za Vatrene.

Zasad je dvaput zaigrao za U-19 reprezentaciju Hrvatske, ali tko zna, možda ga vrlo brzo vidimo i u A reprezentaciji...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider