Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva autogola

Hajduk preokretom do važne pobjede: Europa je sve bliže

Program 32. kola Hrvatski Telekom Prve lige nastavljen je dvobojem na Poljudu.

U 32. kolu HNL-a Hajduk je na Poljudu pobijedio Inter Zaprešić s 3:2 i dodatno se približio plasmanu u Europu, iskoristivši tako kiks Gorice kod fenjeraša Rudeša. Podsjećamo, prvak Dinamo ide u kvalifikacije Lige prvaka, a drugi, treći i četvrti na prvenstvenoj ljestvici u kvalifikacije Europske lige.

Utakmica na hladnom i kišovitom Poljudu nije dobro počela za Splićane. U 13. minuti u jednoj naoko posve bezazlenoj situaciji, kada se činilo da Serder Serderov ne može ozbiljnije ugroziti gol Hajduka, ukrajinski stoper Oleksandr Svatok je neoprezno vraćao loptu vrataru Josipu Posavcu i prevario ga - lopta je završila u mreži i Zaprešićani su poveli.

Na identičan način, autogolom, Hajduk je stigao do izjednačenja. Bassel Jradi je u 33. minuti loptu iz slobodnjaka s lijeve strane uputio na način da je išla u okvir gola Ivana Kelave, u skoku se našlo dosta igrača, a tragičar je ispao Interov kapetan Karlo Muhar koji ju je glavom prebacio u mrežu.

Prije odlaska na odmor za preokret je zabio Mijo Caktaš. Ubacio je s Fran Tudor u šesnaesterac, a tamo Caktaš s 10-ak metara neobranjivim udarcem glavom matira Kelavu.

Najbolji igrač Hajduka svoj drugi na ovoj utakmici i ukupno 14. prvenstveni pogodak ove sezone postigao je u 71. minuti, kada se našao na pravom mjestu poslije jednog kornera i iz blizine pogodio.

Zaprešićani su do kraja uspjeli ublažiti poraz preko Borislava Coneva u sudačkoj nadoknadi, a vremena za neka veća uzbuđenja nakon toga nije bilo.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider