Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Engleska klasika

Dinamovci odradili trening na velebnom Etihadu: Nebo se spustilo na zemlju

Pred nogometašima Dinama druga je utakmica u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Nogometaši Dinama u ponedjeljak navečer odradili su posljednji trening prije večerašnjeg okršaja s Manchester Cityjem.

Modri su trenirali na stadionu Etihad, a cijelo vrijeme pratila je ih izuzetno jaka kiša, koja nije prestajala padati ni s dolaskom večeri. Nebo se spustilo na zemlju, bilo je to baš ono klasično englesko vrijeme...

Pod budnim okom trenera Nenada Bjelice i ostatka njegova stručnog stožera nizali su Dinamovi nogometaši krugove i uvježbavali posljednje akcije na travnjaku na kojem će se večeras suprotstaviti momčadi Pepa Guardiole.

Moguća postava Cityja protiv Dinama (Screenshot: homecrowd.io) Guardiola će (nešto) rotirati: Evo u kakvoj bi postavi City trebao dočekati Dinamo divider

Inače, stadion na kojem će večeras City ugostiti Dinamo nosi službeni naziv City of Manchester Stadium jer i Engleski nogometni savez i UEFA priječe klubovima upotrebu sponzorskog naziva, u ovom slučaju Etihada.

Naravno, stadion je mnogo poznatiji kao Etihad, tako se zove od 2011. godine kada su ga gradske vlasti Manchestera dale u 200-godišnju koncesiju Cityju.

Kapacitet stadiona za utakmice u engleskim natjecanjima je 55.097 gledatelja, dok na dvobojima pod okriljem UEFA-e na njega mogu stati 53.000 gledatelja. S tim je brojkama peti najveći u Premierligi i 10. po veličini na području Ujedinjenog kraljevstva.

Raheem Sterling (Foto: AFP) Častan poraz Dinama u Manchesteru, Guardioli tek izmjene donijele pobjedu! divider

Trošak izgradnje stajao je 112 milijuna funti, a Etihad je dizajnirala tvrtka ArupSport, koja je krovnu konstrukciju napravila tako da ju je odvojila od glavnog dijela stadiona i stavila 12 vanjskih jarbola. Dizajn stadiona dobio je pregršt pohvala, uključujući i nagradu Kraljevskog instituta britanskih arhitekata.

Svoje domaće utakmice na ovom velebnom zdanju City igra još od 2003. i preseljenja s bivšeg stadiona Maine Road.

Može li Dinamo šokirati Man City u Engleskoj?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider