Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prva od dvije velike bitke

Bjelica i Ademi: "Ovo je velika šansa da pokažemo kako zaslužujemo Ligu prvaka"

Ove srijede s početkom u 21:00 Dinamo igra prvu utakmicu play-offa Lige prvaka protiv norveškog prvaka Rosenborga.

"Nakon prošlogodišnjeg neulaska u Ligu prvaka, ovo nam je velika šansa da pokažemo da smo godinu dana zreliji i bolji i kako zaslužujemo Ligu prvaka", izjavio je u utorak trener Dinama Nenad Bjelica na konferenciji za medije uoči prvog dvoboja doigravanja za Ligu prvaka u kojem će njegova momčad u srijedu od 21:00 na Maksimiru biti domaćin norveškom prvaku Rosenborgu.

"Spremni smo za dvije jako teške utakmice. Želimo sutra pobijediti, dat ćemo sve do sebe da razveselimo navijače i da darujemo pobjedu našem treneru za rođendan", najavio je Dinamov kapetan Arijan Ademi.

Šefu Dinamove svlačionice za svoj 48. rođendan nije imao posebnih želja.

"Samo zdravlja, bez toga nema ništa. Za ostalo ćemo se sami izboriti. Sebi i svima oko sebe želim samo zdravlja", rekao je Bjelica.

Bjelica: Trebat ćemo biti na razini kao protiv Ferencvaroša

Kad je zdravlje u pitanju, Dinamov trener na raspolaganju ima gotovo sve igrače.

"Svi na dispoziciji, osim Andrića i Moharramija, pa i naš novi igrač Luka Ivanušec koji je prijavljen za Europu. Vidjet ćemo hoće li već sutra biti u sastavu, ali za utakmicu u Norveškoj sigurno."

Bjelica o suparniku koji je čak 11 puta igrao u grupnoj fazi Lige prvaka govori s puno poštovanja.

"Pred nama su dvije teške utakmice, 180 minuta u kojima ćemo trebati biti na razini na kojoj smo bili veći dio utakmice protiv Ferencvaroša", rekao je Bjelica i usporedio Rosenborg s prvakom Mađarske.

"Rosenborg je puno iskusniji u ovakvom tipu utakmica, a i po godinama. Razlikuju se i po sistemu igre, 4-3-3 koji prelazi u 4-5-1. Jako se dobro brane. Istaknuo bih i da je Soderlund za dvije klase bolji igrač od napadača koje ima Ferencvaros", istaknuo je Bjelica.

Ademi: Bolja smo momčad nego lani kad smo ispali od Young Boysa

Prije godinu dana Dinamo je zapeo na posljednjem koraku prema Ligi prvaka porazom od švicarskog Young Boysa, ali je prezimljavanjem u Europskoj ligi stekao dragocjeno iskustvo.

"Sigurno da smo bolja momčad, godinu dana smo skupa, dobro smo se upoznali. Sigurno da želimo stepenicu više i potrudit ćemo se da to napravimo", izjavio je Arijan Ademi.

Hajduk pred potpisom igrača iz Barcelone: "Točno je da se on nalazi u Hrvatskoj" Marcus McGuane u dresu Arsenala (Foto: John Walton/Press Association/PIXSELL

Trener Bjelica je otklonio sve dvojbe oko sastava, ako ih je uopće imao.

"Neće se puno razlikovati od onog što je igrao u Budimpešti."

Ako će ostati vjeran taktici i postavi koja je prije tjedan dana trijumfiralno projurila Groupama Arenom u Budimpešti protiv Ferencvarosa, Bjelica bi u srijedu trebao izvesti sljedeću početnu postavu: Livaković – Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac – Moro, Ademi – Hajrović, Olmo, Oršić – Petković.

Ulaznice se odlično prodaju i Dinamov trener vjeruje da će i navijačka pomoć odigrati ulogu.

"U svim utakmicama su nam bili vjetar u leđa. Animirali su se nakon pobjede u Budimpešti. Naše je da im priredimo zadovoljstvo, nadam se pobjedom", zaključio je slavljenik Bjelica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider