Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabija kao na traci

VIDEO Ovo je veliki talent kojeg traži cijela Engleska: Pogbin rekord u opasnosti!

Engleski velikani budno motre novog velikog talenta portugalskog nogometa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Porto je „lansirao u orbitu“ novo veliku nadu portugalskog nogometa i vrlo vjerojatno buduću veliku zvijezdu europskog i svjetskog nogometa.

Riječ je o Andreu Silvi, 21-godišnjem napadaču, klasičnoj „devetki“, snažnom, okretnom, tehnički dotjeranom i realizatorski ubojitom igraču za kojim su naprosto „poludjeli“ brojni engleski klubovi.

Chelsea, Manchester United, Liverpool i Arsenal najviše su „zagrizli“, a prema svemu sudeći Silva će ih papreno stajati. Ljetos su ga mogli dovesti za oko 25 milijuna eura, no Porto je u međuvremenu potpisao novi ugovor sa svojim velikim talentom tako da će odšteta odletjeti u neslućene razine.

Ako Silva nastavi zabijati i igrati kao u dosadašnjem dijelu sezone, već na zimu mogao bi vrijediti debelo pedesetak milijuna eura, a sljedećeg ljeta i znatno više.

Skinuo rekord star 88 godina

Do sada je postigao sedam golova u osam nastupa u prvenstvu i tri u Ligi prvaka, te je odigrao četiri utakmice za seniorsku reprezentaciju Portugala postigao četiri gola. U drugom nastupu zabio je tri gola protiv Ovčjih otoka i tako postao najmlađi nogometaš koji je upisao „hat-trick“ za portugalsku reprezentaciju, skinuvši rekord koji je stajao 88 godina.

U Portu se nadaju da će Andre Silva porušiti sve klupske, a možda i svjetske rekorde kada je u pitanju izlazna odšteta. Porto je poznat po tome što zna dobro kupiti i još bolje prodat, ali i proizvesti.

Kontroverzni predsjednik Porta Pinto da Costa važi za možda i najboljeg trgovca u svijetu nogometa i neće biti čudo ako "obrije" Engleze do kože i darovitog napadača proda za rekordnu svotu. Prognoza je da bi mogao doći do stotinu milijuna eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider