Košarka
SPORTOVI
Košarka
Drniški orao razočaran

Stojko Vranković ljutit nakon novog otkaza: "Ne mogu to prihvatiti"

Na otkaz u zadnji čas osvrnuo se i čelni čovjek hrvatske košarke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poput izbornika Aleksandra Petrovića, na otkazivanje Mira Bilana reprezentaciji osvrnuo se i Stojko Vranković.

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza dao je do znanja kako ima razumijevanja za situaciju u kojoj se našao Petrović, ali ne i za ono što su mu priuštili prvo Bilan, a prethodno i Ante Žižić, Ivica Zubac te Mario Hezonja.

"Koliko god je to teško Savezu, mislim da je nateže izborniku, s obzirom na to da se ipak radi o četiri igrača koji su bili potencijalni kandidati u petorci ili su služili za prvu rotaciju. To je teško. No ono što je izbornik spomenuo za Luku Babića koji ima opravdani razlog, s obzirom da se radi o potencijalnoj operaciji, protiv toga se ne može", svjestan je Vranković.

"Kako to kontrolirati?"

"Razmišljali smo kako riješiti te stvari. S jedne strane imate Dragana Bendera koji igra NBA Ljetnu ligu i dolazi igrati za reprezentaciju. S druge strane imate igrače koji hoće igrati Ljetnu ligu, ali neće igrati za reprezentaciju, ne žele, ne mogu... To je njihova stvar. Samo želim naglasiti da Savez tu mora naći način kako odgovoriti na to jer ja neću prihvatiti činjenicu da netko ne može ili ne želi igrati danas, a želi igrati sutra. Zašto?" pita se legendarni Drniški orao.

"Imate tu primjer Šarića i Bogdanovića, da ne spominjem druge igrače koji žele igrati. Sad ja postavljam pitanje – ako si izbornik, kako to kontrolirati, a to sve kreće iz svlačionice. Ja kao igrač ne bih bio sretan da sutra vidim nekoga tko nije participirao u tome što sam ja prošao."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider