Košarka
SPORTOVI
Košarka
Oko njega grade momčad

Protiv Hrvatske bio nevidljiv, ali zaslužio novi ugovor od 100 milijuna dolara

Grčki košarkaški reprezentativac Giannis Antetokounmpo pristao je produžiti ugovor s Milwaukee Bucksima na još četiri godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Giannis Antetokounmpo pristao je potpisati novi četverogodišnji ugovor s Milwaukee Bucksima vrijedan 100 milijuna dolara. Grčki košarkaš uzeo je manje od maksimuma kako bi omogućio klubu da zadrži mladu jezgru, a Bucksi u njemu vide lice franšize, odnosno igrača oko kojeg bi gradili momčad.

'Greek Freak' je prošle sezone skupio najbolje brojke u karijeri. Iako ima još dosta prostora za napredak, pogotovo u šutu. 21-godišnji igrač Milwaukeeja prošlu sezonu je završio sa 16,9 poena, 7,7 skokova i 4,3 asistencije po utakmici. Nakon All-Stara zaigrao je na poziciji playmakera i imao pet 'triple-doubleova'. A ta uloga očekuje ga i u novoj sezoni.

Milwaukee ima velika očekivanja od Antetokounmpa, koji se uz C.J. McColluma isprofilirao kao najbolji igrač draft klase 2013. Ono što je posebno kod njega je da može igrati više pozicija. Po definiciji je krilo, ali vrlo lako bi mogao igrati sve od jedan do četiri. Pa i centra s loptom na perimetru.

Najveća mana mu je nekonzistentnost u šutu, a to se najbolje moglo vidjeti na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Torinu, gdje je igrala i Hrvatska. Naime, Antetokounmpo je imao vrlo slab postotak šuta iz igre, a protiv Hrvatske je bio poprilično pročitana knjiga.

No, momentalno mu to ne smeta u NBA-u, gdje nema strane pomoći kao u Europi i puno više je prostora za igru jedan na jedan. Da ne pričamo koliko zna biti prostora pod košem, a tu onda do izražaja dolaze njegove najveće prednosti – sjajan ulaz i realizacija iz reketa.

.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider