Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Hrvatska reprezentacija
"eksplozija talenta i kvalitete"

Dalić nakon veličanstvene pobjede: "Jedna od najboljih utakmica Hrvatske otkako sam ja izbornik"

Zlatko Dalić bio je jako sretan i ponosan nakon velike pobjede Hrvatske u Slovačkoj.

Izbornik Zlatko Dalić bio je jako zadovoljan izvedbom svojih momaka na gostovanju kod Slovačke u sklopu 5. kola kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine. Vatreni su u Trnavi slavili s 4:0 i tom pobjedom si stvorili ugodnu situaciju uoči nastavka kvalifikacija te gostovanja u Azerbajdžanu za tri dana.

U usporedbi s onom utakmicom u Budimpešti početkom godine kada je Mađarska slavila 2:1, Hrvatska je ovog puta odigrala daleko bolje prema naprijed, ali i prema unatrag.

"Čestitke našim igračima od prve do zadnje minute. Nadmoć, autoritet, agresivnost i odgovornost. Sve što je nedostajalo u Budimpešti. Nije bilo šanse da ovo izgubimo. Ovo je jedna od najboljih utakmica hrvatske reprezentacije od kada sam ja izbornik. Nije me iznenadila utakmica. Znao sam s čime raspolažem. Eksplodirali su talent i kvaliteta."

Nakon silnih promašenih prilika na početku utakmice postojao je strah da će zalutati neki "metak" u hrvatsku mrežu. Ali ne i kod hrvatskih reprezentativaca.

"Uvijek je ta situacija moguća, ali naši igrači nisu popuštali nijednu sekundu. Ponekad nakon takvih situacija se zna uvući nervoza, ali nas nije uhvatila. Na kraju nam se sreća malo i osmjehnula nakon pogotoka Perišića."

Petković, Vlašić i Bartolec su odigrali sjajnu utakmicu.

"Ne govorim puno o pojedincima. Petković, Vlašić i Bartolec su pokazali zašto su pozvani. Pokazalo se dobrim i točnim da oni koji su u trimu mogu biti prevaga. Hrvatska je dobila dva sjajna igrača. Tražim novu energiju i novu snagu."

"To cijelo vrijeme govorim. Kada sam rekao da ne želim govoriti o igračima kojih nema to sam i mislio. Radio bih sebi albij i podcijenio igrače koji su ovdje. A to nisam želio."

Hrvatska već u ponedjeljak gostuje u Azerbajdžanu kod reprezentacije Nikole Jurčevića, koja je poražena kod Walesa u samoj završnici susreta.

"Rekao sam dečkima da smo odigrali sjajno, napravili veliko korak prema Europskom prvenstvu, ali veliki postao nas tek očekuje. Za tri dana nas čeka teška utakmica, dugačak put, ali moramo se i tamo postaviti kao lideri. Moramo ostati ponizni i čvrsto na zemlji. Vrijedimo, ali moramo ostati na zemlji."

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider