Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
rapsodija vatrenih

Vlašić odigrao maestralno s bolnim koljenom, Petković otkrio kako je okrenuo stopera od 60 milijuna eura

Nikola Vlašić i Bruno Petković odigrali su sjajnu utakmicu u dresu Hrvatske.

Hrvatska je u Trnavi u sklopu 5. kola kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine upisala uvjerljivu pobjedu protiv Slovačke. Vatreni su ugrabili tri boda 4:0 pobjedom protiv suparnika koji u posljednjih pet utakmica nije poražen kod kuće i tom pobjedom si stvorili ugodnu situaciju uoči nastavka kvalifikacija te gostovanja u Azerbajdžanu za tri dana.

Nikola Vlašić odigrao je sjajnu utakmicu i u samoj završnici prvog poluvremena postigao prvijenac u reprezentativnom dresu.

"Odlična utakmica. Čestitam svima. Bilo je odlično od prve minute. Imali smo odličnih šansi, nismo zabili, ali kada smo zabili prvi mogli smo puno više", kazao je Vlašić, koji je znao da će startati čim je Ivan Rakitić javio da neće doći.

"Znao sam od trenutka kada smo stigli u Trnavu da ću igrati. Imao sam problema s koljenom, ali naši liječnici su napravili sjajan posao."

Nakon poraza od Mađarske smo malo strahovali kako će izgledati novo gostovanje Vatrenih kod još jedne tvrde domaćinske momčadi.

"Kvalitetnija smo momčad od Mađarske i htjeli smo pokazati svima da smo bolja momčad od toga. Izbornik nam je dao zadatak da zaustavimo njihov vezni red i tako je i bilo."

Bruno Petković još je jednom potvrdio da je sjajna napadačka klasa, te je potezom i pogotkom za 3:0 riješio pitanje pobjednika.

Je li ovo bila ''Hrvatska iz Rusije''?

Ukupno glasova:

"Odigrali smo jako dobru utakmicu. Držali smo posjed i imali mirnoću. Nismo zabili sve što smo morali, ali nastavili smo tako i u nastavku."

Prije postizanja pogotka sjajno je izradio stoper Intera Škriniara, vrijednog 60-ak milijuna eura.

"Jedna lasta ne čini proljeće. Ne može se reći da sam izdominirao igrača u samo jednoj utakmici. Nadigrao sam ga i nadmudrio u tom trenutku i nadam se da će takvih biti još."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider