Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
većina već upoznata

Zlatko Dalić priprema veliku novost kod Vatrenih, ali trebalo bi proći bez problema

Hrvatska protiv Slovenije i Bugarske igra u novom sustavu. Zlatko Dalić je bi trebao brinuti oko prilagodbe igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su dvije pripremne utakmice u Dohi. Vatreni u subotu igraju protiv Slovenije, a 29. ožujka ih čeka Bugarska.

Izbornik Zlatko Dalić u Katar je poveo najjače snage, nema Marcela Brozovića, Šime Vrsaljka i Josipa Brekala koji su otpali zbog ozljeda i koronavirusa (Brekalo).

Dalić će dvoboje protiv Slovenije i Bugarske iskoristiti za uigravanje nove formacije u sustavu s tri iza. Reprezentacija prvi put isprobava sastav u kojem bi prema svemu trebala igrati i na Svjetskom nogometnom prvenstvu pred kraj godine.

gol expired VIDEO Slovenija zabila u 91. minuti i spriječila pobjedu Hrvatske na promociji novog sustava divider

Zlatko Dalić može mirno spavati

Dalić je začetnik nove formacije koja ne bi trebala predstavljati problem reprezentativcima koji većinom u svojim klubovima igraju u sustavu s tri iza. Domagoj Vida, Luka Modrić, Mile Škorić, Borna Barišić, Lovro Majer, Nikola Moro i Ante Budimir su igrači koji nisu navikli nastupati u formaciji 3-5-2 koja može biti u raznim varijacijama.

Imena s popisa se lako mogu prilagoditi na Dalićeve zamisli i u nekoliko treninga u Dohi  bi se trebalo posložiti.

Najjače snage to već igraju

Prednost reprezentacije leži u tome što je većina glavnih igrača navikla na igru s tri stopera. U klubovima to igraju Ivan Perišić, Borna Sosa, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Marko Livaja, Mario Pašalić, Dejan Lovren, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Kristijan Jakić i Nikola Vlašić.

gol expired Veliki transfer Barcelone: Tajno je obavio liječničke preglede u Švicarskoj divider

''U Eintrachtu igramo tu formaciju 3-5-2, mislim da mi to neće biti nikakav problem. Navikao sam se'', rekao je Kristijan Jakić koji igra sve bolje u Bundesligi i na pripremnom turniru bi trebao zamijeniti Marcela Brozovića.

''Kroz karijeru sam generalno igrao sa četiri, no igrao sam u karijeri i s trojicom nazad. Ponekad i sada igramo s trojicom tako da što se tiče tih taktičkih stvari nije nikakav problem ni nepoznanica. Izbornik je najavio želi to isprobati, ja sam spreman'', dodao je Borna Barišić na okupljanju reprezentacije u Zagrebu.

Dalić osim nove formacije ima i druge planove

"Provesti tih osam dana u Kataru kao jedan team building, da se malo podružimo. Dosad svaki put kad smo se okupljali bio je veliki pritisak, imperativ pobjede. Ovaj put je isto imperativ pobjede, ali bit će malo opuštenije, malo da se podružimo. I da ovi igrači koji su novi, ima ih nekoliko, da se bolje upoznaju s reprezentacijom i da stvorimo novo zajedništvo'', rekao je Dalić za Dnevnik Nove TV.

  • Vatreni prvi put u novoj formaciji
  • Ideja Zlatka Dalića bi trebala upaliti
  • Većina najjačih snaga to već igra u klubovima

Treba li Hrvatska igrati s trojicom u obrani?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider