Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
četiri komada u mreži

VIDEO Pogledajte golove za veliku pobjedu Hrvatske: Majstorije za pamćenje Vlašića i Petkovića

Nikola Vlašić je naplatio sjajnu igru Hrvatske doslovno u zadnjoj sekundi prvog poluvremena...

Hrvatska je odigrala sjajno prvo poluvrijeme protiv Slovačke u Trnavi. Dvaput je greda spašavala domaćine i činilo se da će se na odmor otići bez golova, sve dok se nije ukazao Nikola Vlašić.

Vlašić je sjajnom solo-akcijom doveo Vatrene u vodstvo; majstorski se ogradio, stvorio si prostor i kirurški preciznim udarcem svladao Martina Dubravku.

Bio je to prvi Vlašićev pogodak za A reprezentaciju, a teško je mogao doći u boljem trenutku. Gol je doslovno pao u zadnjoj sekundi poluvremena; čim su Slovaci izveli loptu s centra, Felix Brych poslao ih je u svlačionicu.

Perišiću se vratilo za gredu u prvom poluvremenu

Već u prvoj minuti nastavka Vatreni su povisili na 2:0. Vratilo se Hrvatskoj za sve one silne nesreće iz prvog dijela - Ivan Perišić uputio je udarac, lopta se odbila od bloka, promijenila smjer i prevarila vratara.

Slavlje hrvatskih nogometaša (Foto: AFP) Čarobna večer Vatrenih: Hrvatska pregazila Slovačku na putu prema Euru! divider

Zaslužio je to Perišić, njegov sjajan udarac u 35. minuti pogodio je gredu i odbio se malo van crte slovačkog gola. Milimetri su ga tada dijelili od golčine, ali fortuna mu se osmjehnula u sjajnom trenutku - odmah na početku drugog poluvremena.

Fantastičan potez Petkovića

Slovaci su bili u nokdaunu nakon drugog gola; treći je visio u zraku, a napokon je stigao u 72. minuti. Strijelac je bio Bruno Petković, zaslužio je taj pogodak nakon sjajne partije koju je pružio u Trnavi.

Je li ovo bila ''Hrvatska iz Rusije''?

Ukupno glasova:

Petković je leđima primio loptu, minijaturom izbacio prvog protivnika, pa se elegantno riješio i Milana Škriniara, stopera vrijednog 60 milijuna eura, po Transfermarktu najvrjednijeg igrača iz obje momčadi. Dubravka je dirao loptu, ali nije uspio zaustaviti pogodak. Fantastičan potez Petkovića i zaslužena nagrada, i za njega i za cijelu momčad.

Lovren dovršio posao

Rapsodiju Vatrenih dovršio je Dejan Lovren u 89. minuti. Pucao je glavom iskosa, vratar Dubravka nije najbolje reagirao i lopta je završila u mreži.

Pogodak u sjajnom trenutku za Lovrenovo samopouzdanje. Pisalo se o njegovu odlasku iz Liverpoola, možda prvaci Europe opet razmisle nakon ove partije i pogotka za šećer na kraju hrvatske nogometne poslastice u Trnavi.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider