Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Emotivna atmosfera

Danska je dominirala, a onda je u igru ušao De Bruyne: Lukaku ispunio obećanje

Belgija je upisala drugu pobjedu na Europskom prvenstvu 2020.

U susretu 2. kola skupine B u Kopenhagenu, Belgija je pobijedila Dansku s 2:1 osigurala plasman u osminu finala Europskog prvenstva 2020.

Danska je povela već u 2. minuti golom Yussufa Poulsena, no Belgijanci su u drugom poluvremenu okrenuli rezultat golovima Thorgana Hazarda u 55. i Kevina de Bruynea u 70. minuti susreta.

Utakmica je počela šokantno za Belgiju. Stoper Lyona Jason Denayer pogrešno je dodao i danski napadač Yussuf Poulsen to je iskoristio i nakon samo 99 sekundi utakmice zabio je za vodstvo 1:0.

To je drugi najbrži gol u povijesti europskih prvenstava. Na prvom mjestu je i dalje pogodak Rusa Dmitrija Kiričenka protiv Grčke ne Euru 2004., kojeg je postigao nakon 65 sekundi.

gol expired Emotivna scena u Kopenhagenu: U 10. minuti prekinuta je utakmica, cijeli stadion je zapljeskao Eriksenu divider

U 5. minuti nova šansa za Dansku. Joakim Maehle se probio u protivnički kazneni prostor, ali je pucao po sredini gola i Courtois je to obranio. Belgija je nastavila teško živjeti. U 13. minuti Poulsen ubacuje u 16-erac, a Mikkel Damsgaard puca u padu iz teške situacije sa sedam metara, ali lopta ide pored gola.

Mikkel Damsgaard, veznjak Sampdorije, ponovno je u prilici u 35. minuti, ali ovaj puta poziciju za udarac izborio si je driblinzima, ali njegov pokušaj nije bio precizan.

Martinez je na poluvremenu povukao ključan potez

Belgija je u prvom poluvremenu bila bez ideje i izgledala je potpuno jalovo. No, izbornik Roberto Martinez na poluvremenu je napravio ključan potez, u igru je uveo njihovog najboljeg igrača, veznjaka Kevina De Bruynea, koji je propustio prvu utakmicu zbog lakše operacije lica.

I nakon deset minuta nastavka, u 55. minuti, Belgija je izjednačila. Romelu Lukaku je napravio proboj od tridesetak metara, dodao je De Bruyneu, a on je proslijedio za Thorgana Hazarda, koji neometan pogađa za 1:1.

  gol expired Uraganski start Danske: Poulsen postigao drugi najbrži pogodak u povijesti divider

U 70. minuti potpuni preokret. Bila je to lijepa akcija Belgije i na kraju je Eden Hazard poslao "rolicu" za De Bruynea, koji u trku sa vrha 16-erca svojom slabijom lijevom nogom prizemnim udarcem pogađa uz desnu vratnicu.

Danska je krenula po izjednačenje. Braithwaite si je driblingom u 76. minuti izborio priliku za udarac, ali u zadnji čas blokira Alderweireld. U samoj završnici, u 87. minuti, Braithwaite još jednom prijeti, ali njegov pokušaj glavom pogodio je gredu.

Lukaku ispunio obećanje

Na kraju je Belgija iz kontranapada mogla zabiti i treći pogodak. Danska je u sudačkoj nadoknadi (90+5) dobila slobodan udarac, pa je u napad krenuo i vratar Schmeichel.

Danski slobodnjak izrodio je kontranapad, lopta je došla do belgijskog desnog braniča Thomasa Meuniera, koji sa 30 metara iskosa gađa gol, ali je loptu uspio blokirati Skov Olsen.

Treba napomenuti i da je utakmica u 10. minuti nakratko prekinuta, navijači obje reprezentacije pljeskom su dali podršku danskom veznjaku Christianu Eriksenu, koji se oporavlja od srčanog udara koji je doživio pije pet dana pred kraj prvog poluvremena utakmice protiv Finske.

Jučer je Rusija u St Peterburgu pobijedila Finsku sa 1:0. Na ljestvici vodi Belgija sa šest bodova, Rusija i Finska imaju po tri boda, dok su Danci na začelju s dva poraza. U zadnjem kolu 21. lipnja sastaju se Rusija i Danska (Kopenhagen), te Belgija i Finska (St Peterburg).


DANSKA: Schmeichel - Christensen, Kjaer (cap), Vestergaard (Skov Olsen 84) - Wass (Stryger Larsen 62), Damsgaard (Cornelius 72), Højbjerg, Mæhle, Delaney (Jensen 72), Poulsen (Nørgaard 62) - Braithwaite.

BELGIJA: Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Meunier, Tielemans, Dendoncker (Witsel 59), T. Hazard (Vermaelen 90+4) - Mertens (De Bruyne 46), Lukaku, Carrasco (E. Hazard 59).

STRIJELCI: 1-0 Yussuf Poulsen (2), 1-1 Thorgan Hazard (55), 1-2 Kevin De Bruyne (70).

SUDAC: Björn Kuipers (Niz)

STADION: Parken stadion u Kopenhagenu

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider