Automoto
SPORTOVI
Automoto
Sretan rođendan!

Tek su mu 22 godine, a već je ostavio svoj pečat: On je budućnost F1

Posljednjeg dana u rujnu Max Verstappen slavi rođendan.

Dan poslije Velike nagrade Rusije, ovog ponedjeljka, svoj 22. rođendan slavi Max Verstappen.

Nizozemac koji vozi za Red Bull utrku u Sočiju završio je na četvrtom mjestu, a na istoj poziciji se nalazi i u poretku vozača.

U proteklih nekoliko godina, otkako se pojavio u Formuli 1, Verstappen je prezentirao neustrašivi stil vožnje, s kojim je u nekoliko situacija znao otići i 'preko ruba' pa bi se otvarale polemike glede njegove (na trenutke pretjerane) agresivnosti, ali u jednom svi se slažu: Max je materijal za budućeg prvaka.

Sedam pobjeda i 28 postolja prije 22. rođendana

U njegovoj dobi nitko nikad nije ostvarivao ovakve rezultate. Danas, kad navršava 22 godine, on ima već sedam pobjeda u F1 i čak se 28 puta penjao na pobjedničko postolje.

Najmlađi je pobjednik jedne utrke u povijesti Formule 1. Bila je to Velika nagrada Španjolske iz 2016., njegova prva utrka u bolidu Red Bulla nakon što je došao iz Toro Rossa zamijenivši mjesto s Daniilom Kyjatom u kojoj je trijumfirao u dobi od 18 godina i 228 dana.

Također, najmlađi je vozač koji je ikad nastupio na jednoj utrci F1 (imao je 17 godina i 166 dana na Velikoj nagradi Australije 2015. godine).

"Klinac" kojemu je samo nebo granica

Po još puno stvari je Verstappen naj-naj. Najmlađi je vozač koji je bio u vodstvu neke utrke, najmlađi koji je odvezao najbrži krug, najmlađi osvajač bodova, najmlađi koji se popeo na pobjedničko postolje, najmlađi koji je pobijedio na dvije različite utrke, najmlađi koji je na istoj utrci pobijedio dva puta i najmlađi koji je to učinio dvije godine zaredom.

Prvi je Nizozemac koji je ostvario pole-position na jednoj utrci...

U svakom slučaju, mladić spreman za najveće dosege kojemu će Red Bull, nadajmo se već od iduće sezone, složiti bolid konkurentan za naslov prvaka. Bila bi to sjajna vijest za sve fanove Formule 1 jer bi Verstappen u bitci za naslov prvaka, zagarantirano, donio i jako uzbudljivu sezonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider