Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
razumljivo ili arogantno?

Rusi "ošamarili" Međunarodni olimpijski odbor: Na dodjeli zlata pjevali zabranjenu himnu!

Ruski hokejaši pokazali su "zube" Međunarodnom olimpijskom odboru, nakon što su pjevali nacionalnu himnu, unatoč zabrani isticanja državnih obilježja.

Ruski hokejaši slave zlato na Olimpijskim igrama (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ruski hokejaši i navijači proslavili su osvajanje zlatne olimpijske medalje pjevanjem ZABRANJENE državne himne dok je na ceremoniji dodjele odličja izvođena olimpijska himna.

Rusi su iz sveg grla zapjevali svoju himnu kao što su i najavili prije samog finala, u kojem su u dramatičnoj utakmici u produžetku slavili protiv Njemačke s 4-3.

"Mi znamo šta ćemo uraditi ako pobijedimo. Zar nam netko može zabraniti veselje i nacionalni ponos?", kazala je prije utakmice ruska zvijezda Ilja Kovaljčuk, upitan hoće li ruski hokejaši zapjevati himnu ako osvoje zlato i time prekršiti sankcije Međunarodnog olimpijskog odbora.

Ruski olimpijski odbor suspendiran je zbog sustavnog dopinga ruskih sportaša Igrama u Sočiju 2014. godine, ali je Međunarodni olimpijski odbor, uz posebne uvjete, dopustio nastup 168 ruskih sportaša u Pjongčangu, ali bez nacionalnih obilježja i državne himne. Također, nije bilo ruskog stijega na ceremoniji otvaranja, a neće ga biti ni na zatvaranju ZOI-a, što je potvrdio i MOO.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider