Naša je posada u sve tri vožnje ostvarila najslabije vrijeme, a u jedinom nastupu u ponedjeljak bila je za 2,03 sekunde sporija od Nijemaca Francesca Friedricha i Thorstena Margisa.

Silić i Nikpalj na kraju su svog nastupa za pretposljednjim Kinezima Jianom Jinom i Hao Shiom zaostali 1,69 sekundi.

"Oduševljeni smo na kraju. Jučer smo bili malo deprimirani gledajući ostale posade jer smo znali i dobivati neke od onih koji su završile ispred nas pa smo mislili da možemo nadoknaditi neke nedostatke koje smo imali. Danas smo bili baš opušteni i uživali smo u nastupu na Igrama. Morate znati se preko 50 posada koje su kandidirale za dolazak u Pjongčang nije niti kvalificiralo za nastup", rekao je Silić.

Bio je ovo prvi nastup hrvatskog boba dvosjeda na ZOI, a Silića i Nikpalja u subotu i nedjelju očekuje i nastup u bobu četvrerosjedu u kojem će im se pridružiti Mate Mezulić i Antonio Zelić.

"Drago nam je da smo ispisali povijest hrvatskog boba dvosjeda. Nadam se da neće stati na ovome i da je ovo tek početak. Sretni smo i zadovoljni što smo se spustili, naš primarni cilj je bio nastupiti na Igrama. Za više je potrebno više vremena, treninga, ulaganja, uvjeta, financija, slobodnog vremena... Nitko od nas nije plaćen za ovo, svi to radimo iz ljubavi. Za ništa na svijetu ovo ne bih mijenjao. Rezultat je dobar, onaj tko očekuje više je malo prezahtjevan. Jednom kad probate bob, to je kao droga, ne možete se skinuti s toga", izjavio je Nikpalj.

Nakon tri vožnje vodeći Kripps i Kopacz imaju samo šest stotinki bolje vrijeme od drugih Nijemaca Friedricha i Margisa, odnosno devet stotinki od trećeplasiranih, također Nijemaca Johannesa Lochnera i Christophera Webera.

Odlučujuća, četvrta vožnja nakon koje će biti poznati nositelji medalja na programu je od 14 sati. U četvrtoj vožnji nastupit će 20 najbržih posada iz prve tri utrke.