Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spremni za nastup

Hrvatsku bob-ekipu posjetio slavni gost: "Mi smo sad u finalu Lige prvaka"

Nakon povijesnog nastupa u bobu dvosjedu dvojac Silić i Nikpalj priključio se Mezuliću i Zeliću u četverosjedu. Izbornik Ivan Šola zadovoljan je dosad odrađenim poslom.

Ivan Šola, Antonio Zelić, Benedikt Nikpalj i Drazen Silić (Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Nakon završetka natjecanja u dvosjedu hrvatski bobisti okrenuli se svojoj "originalnoj" inačici - četverosjedu. Uoči subotnje dvije kvalifikacijske utrke na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu našli su vremena i ugostili monegaškog kneza Alberta.

Nakon povijesnog nastupa dvosjeda dvojac Silić i Nikpalj priključio se Mezuliću i Zeliću u četverosjedu. Izbornik Ivan Šola zadovoljan je dosad odrađenim poslom.

„Naša posada je prvi puta u Pjongčangu na stazi. Nama je dvosjed poslužio kao trening da se pripremimo za četverosjed, ali jako je malo treninga jer nije dosta napraviti 12 treninga u četverosjedu, ali danas su bile prve dvije vožnje , ali nešto revolucionarno neće biti moguće napraviti“, kaže Šola.

A naš bobiste u subotu čekaju dvije kvalifikacijske utrke i u nedjelju još jedna. Uđu li u Top 20, borit će se u skupini koja odlučuje o raspodjeli medalja.

„Mi smo sad u finalu Lige prvaka, na tom svom putu slikovito rečeno pobijedili smo neke europske klubove, Udine, pobijedili smo i neke istočne klubove, tako da sad smo u finalu i sad nas čeka Real, Barcelona, PSG... I sad što očekivati? Prvo poluvrijeme ćemo vjerojatno izdržati, a u drugome ćemo vidjeti. Bit će bunker, pa što bude“, kaže Šola.

Naše je predstavnike posjetio i knez Albert II. od Monaka. Poznati je to zaljubljenik u ovaj sport, ali i dugogodišnji znanac hrvatskog izbornika.

„On je došao pozdravio ekipu radi morala, čestitao nam je da imamo i dvosjed prvi put na Olimpijskim igrama. Imamo dobar odnos i ja mislim da ćemo se vidjeti ovo ljeto na moru. Nadam se da će se javiti“, kaže Šola.

A prije ljeta i mora hrvatski će bobisti na stazu u subotu, gdje će u dvije kvalifikacijske vožnje probati postići što bolje vrijeme kako bi se približili najboljima u ovom sportu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider