Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
prvi polufinalisti

Česi uzvratili Amerikancima za poraz u Sočiju i plasirali se u polufinale

Češka hokejaška reprezentacija eliminirala je u srijedu u četvrtfinalu Zimskim olimpijskih igara u Pjongčangu nakon raspucavanja s 3-2 SAD, koji je na zadnja dva olimpijska hokejaška turnira završile na pobjedničkom postolju.

Slavlje Češke (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bez igrača koji igraju u NHL-u, američku reprezentaciju čine sveučilišni igrači ili veterani koji ne igraju sjevernoameričku ligu. Oni, nažalost, nisu uspjeli naći rješenje za dobro organizirane Čehe koji su im se ovako odužili za poraz u četvrtfinalu Igara u Sočiju prije četiri godine (poraz od 5-2).

SAD je igrao u finalu hokejaškog turnira na Igrama u Vancouveru 2010., a prije četiri godine u polufinalu kada ih je pobijedila Kanada, koja je na kraju osvojila zlato, s 1-0.

U polufinalu će Češka igrati protiv boljeg iz susreta između reprezentacije "Olimpijskih sportaša iz Rusije" i Norveške.

Prvi gol za Amerikance zabio je Ryan Donato u sedmoj minuti susreta, no onda je Jan Kolar izjednačio devet minuta kasnije. Česi dolaze u vodstvo u drugoj trećini pogotkom Tomas Kundratek (29), da bi Jim Slater izjednačio za SAD dvije minute kasnije.

Amerikanci nisu iskoristili situaciju s igračem više u zadnjim trenucima utakmice i nisu bili baš precizni prilikom izvođenja kaznenih udaraca, češki vratar Pavel Francouz je zaustavio svih njihovih pet udaraca. Petr Koukal je bio jedini od igrača koji je pogodio suparničku mrežu što je bilo dovoljno da Česi odu u polufinale koje nisu igrali od ZOI u Torinu 2006. kada su osvojili broncu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider