Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
uskočila i vojska

Problemi, a nije ni počelo: Epidemija norovirusa u Pjongčangu uoči otvaranja Olimpijskih igara!

Samo dva dana prije otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji došlo je do epidemije norovirusa.

Osiguranje u Južnoj Koreji uoči ZOI-ja 2018. (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Samo dva dana prije otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu organizatore je zadesila neugodna epidemija norovirusa.

Norovirus su infekcije koje mogu uzrokovati iznenadne napadaje teškog povraćanja i proljeva. Virus je vrlo zarazan, a najčešće se širi hranom ili vodom. Zaraza se također širi bliskim kontaktom sa zaraženom osobom, zbog čega su organizatori s mjesta osiguranja udaljili oko 1200 zaštitara, kako žrtve norovirusa ne bi postali sportaši.

U nedjelju je oko 40 zaštitara zaprimljeno u bolnicu sa simptomima spomenutog virusa, a kada je utvrđeno da je zaista u njima, Olimpijski savez Južne Koreje odlučio je povući sve zaštitare sa svojih pozicija te na njih postaviti vojsku.

"Vojno osoblje bit će zaduženo za zaštitarske provjere 20 sportskih objekata u kojima će se održavati Igre", stoji u priopćenju Olimpijskog odbora Južne Koreje.

Organizatori su pridodali da su svi smještaji i autobusi dezinficirani te spremni za korištenje.

Zasad još nije poznato kako je došlo do epidemije norovirusa, ali iz bolnice su javili da su svi pacijenti pod nadzorom i stabilno. Organizatori će isto tako povećati nadzor nad hranom za vrijeme Olimpijskih igara kako ne bi došlo do još takvih slučajeva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider