Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
vjetar izaziva kaos

U neregularnim uvjetima lijepa Jamie Anderson obranila naslov olimpijske pobjednice

Lijepa Amerikanka Jamie Anderson obranila je naslov olimpijske pobjednice u disciplini slopestyle.

Jamie Anderson (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Unatoč jakom vjetru američka snowboarderica Jamie Anderson (27) u ponedjeljak je obranila naslov olimpijske prvakinje u disciplini slopestyle na ZOI u Pjongčangu. Ona je slavila sa 83,00 boda, koliko je osvojila u prvoj seriji.

Kanađanka Laurie Blouin (21), koja je bila svjetska prvakinja prošle godine, osvojila je srebro sa 76,33 boda, i to joj je prva olimpijska medalja. Finakinja Enni Rukajärvi (27), nakon srebra na prošlim ZOI u Sočiju, sada je osvojila broncu sa 75,38 bodova.

"Bilo je teško nastupiti po ovakvim vremenskim uvjetima, međutim svima je bilo isto. Mislila sam da neće biti niti druge serije, ali iskreno to nije važno. Presretna sam," kazala je 27-godišnja Amerikanka.

Ova disciplina je prvi put na ZOI bila prije četiri godine u Sočiju. Anderson je tada slavila ispred Finkinje Rukajarvi i Britanke Jenny Jones.

Po teškim vremenskim uvjetima, uz jaki vjetar, samo je pet natjecateljica završilo prvu seriju bez pada. Svima je zastao dah od straha kada je Slovakinja Klaudia Medlova teško pala na leđa. Ipak, nastupila je i u drugoj seriji te je na kraju završila na 24. mjestu.

Vodeća u Svjetskom kupu 16-godišnja Japanka Reira Iwabuchi, koja je među najlakšim natjecateljicama, dva puta je pala u prvoj i još jednom u drugoj seriji, te je na kraju završila na 14. mjestu.

Velikih problema sa vjetrom imala je još jedna od favoritkinja Austrijanka Anna Gasser, svjetska viceprvakinja iz 2015. Ona je osvojila 15. mjesto, a novinarima je kazala da natjecanja zbog jakog vjetra pretvoreno u lutriju.

Snowboard, slopestyle, žene:
1. Jamie Anderson (SAD) 83,00 boda
2. Laurie Blouin (KAN) 76,33
3. Enni Rukajärvi (FIN) 75,38
4. Silje Norendal (NOR) 73,91
5. Jessika Jenson (SAD) 72,26
6. Hailey Langland (SAD) 71,80
7. Sina Candrian (ŠVI) 66,35
8. Sofia Fjodorova (OSR) 65,73

 

A post shared by Jamie Anderson (@jamieanderson) on

 

A post shared by Jamie Anderson (@jamieanderson) on

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider