Tenis
SPORTOVI
Tenis

Roland Garros: Ljubičić izgubio od Monfilsa

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u četvrtfinale drugog ovogodišnjeg "Grand Slama", Roland Garrosa koji se igra u Parizu. Bolji od njega je u dvoboju 4. kola bio Francuz Gael Monfils sa 7-6 (1), 4-6, 6-3, 6-2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U izjednačenom prvom setu koji je odlučen u "tie-breaku" oba su igrača po jednom oduzimala suparnikov servis. Ljubčić je pokleknuo pri rezultatu 3-3 kada su ga skupo koštale dvije velike pogreške. No, kada je servirao za set Monfils je "vratio uslugu". Dvostrukom servis pogreškom omogućio je Ljubičiću "break-loptu", a onda je jedan forhend poslao u mrežu.

Nažalost, od samoga početka "tie-breaka" Ljubičić je bio previše pasivan što mu nije moglo donijeti rezultat, pa je taj dio igre otišao na stranu Monfilsa sa 7-1.

U drugom setu Ljubičić je oduzeo servis Monfilsu za vodstvo 3-2 uz priličnu dozu sreće. Naime, na "break-loptu" je odigrao kratko, Monfils je stigao, ali je njegov udarac ostao na vrhu mreže. Odmah u sljedećoj igri Ljubičić je spasio 15-40 na svoj servis, te je do kraja sigurnom igrom uspio izjednačiti omjer u setovima.

Nažalost, već u trećem setu Ljubičić je počeo previše griješiti. Dva puta je gubio svoj početni udarac, a samo jednom je uspio oduzeti servis Monfilsu. Za završetak meča osobito je simptomatičan bio osmi gem tog seta kada je Ljubičić raspucao servis-gem nakon što je poveo 30-0.

U četvrtom setu igralo se uz servis do 2-2, a tada je Ljubičić raspucao još jedan svoj servis-gem nakon čega je zatražio liječničku pomoć zbog ozljede kažiprsta. No, pomoć mu nije koristila, te je izgubio sva tri preostala gema.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider