Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Eto'o novinaru izbio zub

Reprezentativac Kameruna i napadač Barcelone Samuel Eto'o na press konferenciji uoči afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. fizički je napao novinara Phillipea Bonyja koji je 'zaradio' dvostruku frakturu lijeve ruke i izbijen zub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novinari su protestirali jer im je Kamerunski nogometni savez ograničio pristup igračima za vrijeme treninga, a nezadovoljstvo je kulminiralo na press konferenciji u petak. Eto’o je odbio odgovorati na pitanja, a novinar Philippe Bony mu ih je opetovao postavljao. To je toliko isprovociralo 27-godišnjeg reprezentativca Kameruna da je nakon što je konferencija završila, prvo na Bonyja sasuo hrpu uvreda, a potom mu prišao, uhvatio ga za vrat i udario glavom. 

“Udario me vrlo jako u gornju usnicu. Izgubio sam jedan zub", rekao je Bony te dodao kako su mu kasnije i Eto'ovi tjelesni čuvari slomili lijevu ruku.  

Izbornik Otto Pfister navodno je Eto'ou omogućio 'bijeg' kroz stražnja vrata, a ostali igrači i tehničko osoblje kamerunske reprezentacije brzo su priskočili i svim prisutnim novinarima oduzeli kamare i mobitele kako bi se spriječilo da snimka iziđe u javnost. Državni radio je izvijestio kako je radi toga došlo do novog sukoba između novinara i nogometaša.

Bony, inače novinar privatnog radija Siantou, najavio je tužbu protiv napadača.  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider