Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bilić: Austriju dočekujemo sto posto spremni

Kad bi se mogli vratiti tri tjedna unatrag, ponovno bih napravio sve isto u pripremama za Europsko prvenstvo, a da smo u planiranju i provođenju priprema bili na pravom putu dokazuje i činjenica da su igrači tjelesno i psihički odlično pripremljeni i uvjeren sam da ćemo utakmicu s Austrijom u nedjelju dočekati sto posto spremni, izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izborniku se s dobrim vijestima nakon specijalističkih pregleda bubrega javio Ivan Klasnić te potvrdio da je potpuno spreman pomoći suigačima u napadu. Situacija s Manuelom Pamićem nije se puno promijenila i još se uvijek ne zna hoće li se on pridružiti reprezentaciji ili će ostati na prirpemama svoga kluba u Salzburgu.

Bilić je rekao da su naši reprezentativci jučer u Maksimiru imali relaksirajući trening, kojeg su prije planirali, a na njemu su igrali na dva gola i na pola terena. I taj trening je potvrdio dobru tjelesnu pripremljenost i dobro raspoloženje u ekipi.

"Nitko se ni na što ne tuži, svi naši igrači su, po našem mišljenju, u ovoj fazi maksimalno spremni za susret s Austrijom koja nas ni po čemu ne može iznenaditi", kazao je Bilić, napominjući da je Austrija dobra ekipa, a igrat će pred svojim navijačima što se ne smije nikad podcijeniti.

"Od svojih prijatelja dobio sam nekoliko mogućih sastava, pa čak i varijanti kako bi Austrija mogla igrati, ali mi smo spremni na sve te njihove varijante. Ako u nedjelju jedan naš igrač bude prosječan, šest-sedam na razini kakvu su dosad pružali u reprezentaciji i svojim klubovima, a samo trojica da odigraju iznadprosječno, bit će dovoljno", kazao je Bilić.

Naši reprezentativci otišli su prema Zračnoj luci Pleso, odakle će u 11:40 sati posebnim zrakoplovom odletjeti za Graz, gdje se očekuju oko 13:30 sati. U 18:00 sati u Bad Tatzmannsdorfu imat će otvoreni trening, a u 20 sati na Trgu toga maloga austrijskoga lječilišta imat će predstavljanje stanovnicima Bad Tatzmannsdorfa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider