Košarka
SPORTOVI
Košarka

VIDEO: Vratili se košarkaši heroji

Hrvatski košarkaši vratili su se s pobjedonosnog turnira u Ateni. Prvi put nakon 12 godina, reprezentacija koju su proslavili Petrović, Kukoč i Rađa, opet je na najvećoj svjetskoj sceni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovdje nećete naći ni Kukoča ni Rađu, ali ovi momci u Ateni su napravili nešto veliko. Istina, već na par zadnjih Eura budili su nadu i optimizam nacije, ali tek je ovoj ekipi uspjelo vratiti se na svjetsku scenu.

„Bilo je sportske nepravde i nesreće koja je česta u sportu, no ovog puta ona se nije dogodila. S druge strane, imali smo odlučnosti u tim momcima i timsko jedinstvo“, skroman je Repeša koji je i sam imao veliku ulogu.

„U ovim smo kvalifikacijama izgledali kao ekipa, svaki igrač se žrtvovao za rezultat što možda nije bio slučaj prethodnih godina“, reako je davor Kus.

U ekipi je najbolji je bio Marko Tomas, sazrio u igrača koji odlučuje utakmicu. „U kolektivu se uvijek istakne neki igrač. Ovaj sam put to bio ja, drugi put će biti netko drugi. Dobro sam igrao, pun sam samopouzdanja i nadam se da ću tako nastaviti u Pekingu.“

Čeka nas skupina s Argentinom, Rusijom, Litvom. U drugoj su primjerice SAD, Španjolska, Grčka. Protivnici teži do težeg. Povratnik u reprezentaciju Sandro Nicević, koji je pozvan zbog izostanka naša četiri ponajbolja centra (Vujčić, Kasun, Bagarić, Žižić), komentirao je ždrijeb:

„Nema lagane skupine, bit će teško. Jest da je prolaz u četvrtfinale relativno jednostavan, no treba dobit dvije utakmice.“

Želje ovih junaka ostale su skromne, ali mogućnosti... o njima danas smijemo maštati. Prvu utakmicu u Pekingu igramo 10-og kolovoza protiv Australije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider