Tenis
SPORTOVI
Tenis

Verdasco i Andrejev u finalu Umaga

Uvjerljivim pobjedama u svojim polufinalnim dvobojima, Španjolac Fernando Verdasco i Rus Igor Andrejev izborili su ulazak u sutrašnje veliko finale ATP turnira u Umagu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi nositelj turnira Fernando Verdasco nije imao većih problema protiv evidentno impresioniranog Fogninija, koji je napravio previše pogrešaka u njihovom polufinalnom meču. Talijan je jučer izbacio slavnog umaškog šampiona Carlosa Moyu, no danas nije igrao tako dobro. Krajnji rezultat 6:1 6:3 govori mnogo o lakoći s kojom je Verdasco prošao dalje. Španjolcu će to biti šesto finale karijere i eventualno drugi osvojeni turnir, ako sutra pobijedi.

Maximu Gonazalezu Umag će zauvijek ostati u lijepom sjećanju, jer je polufinale jednog ATP turnira njegov najbolji rezultat u karijeri. Igrao je impresivno protiv našeg Karanušića, a bio je i jednako borben u današnjem polufinalu. No, moćni ruski zemljaš Igor Andrejev bio je pretvrd orah za Argentinca, i s rezultatom 6:2 7:6 četvrti je nositelj izborio plasman u svoje drugo finale zaredom. Prošli je tjedan u Gstaadu izgubio od Hanescua, a protiv Verdasca mu također neće biti lako.

Finale je na rasporedu sutra u 20 sati.

Osim u Umagu, ATP turniri se igraju još u tri grada. U Amersfortu će u finalu igrati Španjolac Albert Montanes i Belgijanac Steve Darcis. U Kitzbuhelu će domaći Jurgen Melzer odmjeriti snage u finalu protiv Argentinca Del Potra. U Inndianapolisu je finale izborio Gilles Simon, a protivnik će mu biti bolji iz susreta Blakea i Tursunova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider