Tenis
SPORTOVI
Tenis

Nadal izborio novi finalni dvoboj protiv Federera

Pobjedom protiv Rainera Schuttlera Rafael Nadal plasirao se u svoje treće wimbledonsko finale, gdje ga kao i prethodne dvije godine čeka prvi igrač svijeta, Roger Federer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poput Federera, ni Nadal nije imao nikakvih problema u svojem polufinalnom dvoboju. S lakih 6:1 7:6 6:4 iz turnira je očekivano izbacio 32-godišnjeg Nijemca Rainera Schuttlera, tenisača koji je najugodnije iznenađenje ovog turnira. Nadal je tako na putu do finala ispustio samo jedan set, protiv Latvijca Gulbisa. 

U nedjelju ćemo opet imati prilike gledati pravi spektakl: dvoboj dva najbolja tenisača svijeta. Posljednje tri godine Federera i Nadala redovito gledamo u finalima Roland Garrosa i Wimbledona, a zasad je zemljana podloga bila rezervirana za pobjede Nadala, a travnata za pobjede Federera.

Ove godine u Roland Garrosu Nadal je pregazio Federera i s pravom se nada pobjedi i u Wimbledonu. Ipak, Švicarca neće biti lako skinuti s londonskog trona, na kojem se drži već posljednjih 5 godina.

U međusobnim susretima dosad je bolji bio Rafael Nadal, koji ima omjer pobjeda i poraza 11:6 protiv Federera. No, na travi je 2:0 za najboljeg igrača svijeta, koji ne zna za poraz u Wimbledonu još od davne 2003. godine, kada ga je zaustavio naš Mario Ančić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider