Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Dinamo startao pobjedom

U prvoj utakmici prvog pretkola nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je na gostovanju kod Lienfielda u Belfastu pobijedio sa 2-0 (1-0).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski prvak daleko je kvalitetnija momčad od prvaka Sjeverne Irske, i tu svoju nadmoć u prvoj utakmici u Belfastu okrunio je čistom 2-0 pobjedom jer se gotovo svih 90 minuta igralo na polovini terena koja je pripaldala domaćinima.

Momčad prvaka Sjeverne Irske skupina je profesionalaca i amatera i najveći cilj im je bio izgubiti sa što manjom razlikom od daleko kvalitetnijeg protivnika, a u tome su i uspjeli što zaslugom svog odličnog vratara, što ležernijem pristupu Dinamovih igrača u drugom poluvremenu. 

>> Dinamo pobijedio Linfield... (tijek susreta)

Dinamo je u prvih 45 minuta stvorio pet odličnih prilika za pogodak, ali samo nakon odličnog proigravanja Moralesa za Mandžukića u 19. minuti lopta je završila iza Mannusa. Čileanski reprezentativac dubinskom je loptom pronašao Mandžukića koji je nakon dobrog primanja još bolje pucao s vrha kaznenog prostora, te pogodio sam gornji lijevi kut Lienfieldova gola.

Imao je Mandžukić još dvije dobre prilike, jednu već u 1. minuti kada je pucao glavom, te još jednu odmah nakon pogotka nogom, ali je oba puta bio neprecizan. Mannus se, pak, iskazao odličnim obranama udaraca Balabana i Bišćana. Vratar domaćih u drugom je dijelu obranio opasne udarce Drpića i Badelja iz daljine, ali nije mogao zaustaviti i snažan prizemni slobodan udarac Drpića sa 17 metara u samoj završnici.

Uzvrat je u Zagrebu za tjedan dana. 

Strijelac: 0-1 Mandžukić (19), 0-2 Drpić (90).

Pred 4.000 gledatelja na stadionu Windsor Park sudio je Vejlgaard iz Danske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider