Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Hrgović vješanje lutke ne smatra prijetnjom

S nogometašem Dinama Mirkom Hrgovićem razgovarala je policija i on vješanje lutke s njegovim likom na maksimirski stadion ne smatra prijetnjom, rekla je glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave Aleksandra Ljuba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dodala je kako Hrgović ne namjerava kazneno goniti počinitelje jer to smatra običnim revoltom navijača te se ne osjeća ugrožen.

Naime na maksimirskome stadionu jučer je pronađena obješena lutka na napuhavanje s užetom oko vrata i navijačkom bakljom među nogama.

Lutka je bila odjevena u Hajdukov dres Mirka Hrgovića sa zvijezdom petokrakom na prsima i stajala je obješena sve dok je zaštitar nije uočio i pozvao policiju.

>> Hrgović ''obješen''

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara osudila je huliganski čin i vješanje lutke odjevene u Hajdukov dres na sjevernu maksimirsku tribinu, a sam Hrgović ne namjerava kazneno goniti počinitelje.

Predsjednik te udruge Damir Jašarević na današnjoj je konferenciji za novinare istaknuo da je Hrgovićev otac ubijen kao hrvatski branitelj pošto je zarobljen na Svilaji te je ocijenio da se takvim ponašanjem dijela Dinamovih navijača krše Hrgovićeva ljudska prava, poput prava na rad.

Takvo je ponašanje nedopustivo, rekao je Jašarević, optužujući za takvo stanje u Zagrebu i hrvatskome nogometu razne, kako je rekao, isprepletene mafijaške i političarske utjecaje.

Istaknuo je da se u prvi čas složio s izvršnim direktorom Dinama Zdravkom Mamićem da se zbog toga prvoligaška utakmica s Rijekom igra pred praznim stadionom iako je, dodao je, gradonačelnik Bandić poslije utjecao na to da se vrata stadiona ipak otvore navijačima.

Jašarević je kritizirao odnos zagrebačkoga gradonačelnika Bandića prema gradu i Dinamu.

Na upit tko je objesio lutku koja predstavlja Mirka Hrgovića odgovorio je kako su to "navijači skloni mafijaškom načinu razmišljanja kojima manipuliraju političari".

Tajnik te udruge Darko Zlodi također je osudio napade na Hrgovića, ističući da su razlozi tog postupka mnogo dublji te da su posljedica odnosa klubova prema navijačima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider