Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bilić: Ponos je važniji od novca

Englezi su 'ludi' za Slavenom Bilićem. Žele ga vidjeti na izborničkom mjestu Gordon Albiona, a čelnici West Hama nude mu velike novce da preuzne njihov klub. No Biliću su važnije neke druge stvari.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U intervjuu engleskom Mirroru Bilić je engleskoj javnosti još jednom rekao 'ne'. Hrvatski izbornik naglasio je kako je u ovom poslu najviše zbog ponosa koji ga ispunjava, a financijska strana posla mije mu presudna.

Bilić, koji ima ugovor s HNS-om još dvije godine, ima godišnju plaću od 140 tisuća funti što je sitnica u odnosu na Capellovih 6 milijuna.

'Nogomet je uvijek bio puno više od biznisa koji ti donosi velike novce. Na prvom mjestu uvijek je ponos. Novac mi nikad nije u mislima kada predstavljam Hrvatsku. U hrvatskom nogometu nema puno novca pa kad pobijedimo bogatu Englesku ponos nas dodatno ispuni, kaže Bilić.

„HNS ima ograničene resurse i to prihvaćam. Prije ovog ugovora imao sam još i manju plaću, no nisam se žalio. Nisam motiviran novcem, a koliko zarađuje Capello i engleski treneri me ne interesira.

Bilić se osvrnuo i na West Hamovu ponudu.

'Da, traže me, no iako sam rekao da bih jednog dana želio trenirati neku englesku momčad, moje misli usmjerene su isključivo prema kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Previše ljudi ovisi o meni i plasmanu na SP da bih razmišljao o drugom poslu ili većoj plaći.'

Izbornik misli kako je Maksimir postao neosvojiva tvrđava u kojoj Hrvatska može pobijediti bilo koga, uključujući i Englesku.

'Imamo nevjerojatan rekord neporaženosti na domaćem terenu i to Englezi moraju znati. Zadnji put su došli ovdje očekujući pobjedu, no bili smo prejaki za njih. Pobjeda na Wembleyu nas je dodatno motivirala i napunila samopouzdanjem.'

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider