Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Ako reprezentativce ne ubiju treninzi, ubit će ih dosada'

Hrvatska nogometna reprezentacija konačno je stigla u Bad Tatsmandorf. Ispred hotela Avita, u kojem će Bilićevi izabranici boraviti najamanje tri tjedna, već nekoliko sati prije dolaska hrvatskih nogometaša, stigla je sva sila djece obučene u dresove i sa zastavicama u rukama.

Čak ni pljusak koji se spustio samo desetak minuta prije dolaska nije rastjerao odbor za doček. No, s dolaskom reprezentativca u Bad Tacmansdorf vratilo se i sunce.

Ušminkane reprezentativce ispred hotela dočekale su i zagrebačke mažoretkinje, te hrvatski vojni orkestar koji je za dobrodošlicu odsvirao hit nekad popularene Tajči 'Hajde da ludujemo'. 

Ispored hotela se postrojila i sva sila kuharskog osoblja, točnije njih 16, a glavni kuhar Muamed Hajdarević otkrio nam je kako će reprezentacija danas uživati u govedini, špagetaima i riži. Izbornik Bilić od domaćina je dobio i prikladni poklon - kamenu kopačku na kojoj je i gitara od žice.

Inače, u Bad Tacamsdorfu boravi i sva sila hrvatskih i stranih medija. No, prevelike zabave nema, točnije nema je uopće. 

>> Vatreni dočekani uz pjesmu 'Hajde da ludujemo' 

Jedan je kolega novinar duhovito primjetio, ako reprezentativce ne ubiju treninzi, ubiti će ih dosada. Naime, ovo malo mjesto u srcu Burgenlanda broji tek 1,500 stanovnika i omiljena je destinacija umirovljenika željnih tišine i kupanja u toploj vodi.

Dolazak hrvatske repreznetacije u ovaj kraj najspektakularniji je događaj. Da su se svi dobro pripremili vidi se već na ulasku u mjesto, Hrvatske zastave na svakom koraku, hrvatski reprezentativci od kartona, te natpisi dobrodošlice na hrvatskom jeziku samo su dio koreografije. 

Bilićevi su izabranici poslijepodne odradili i kraći trening i to na terenu ispred kampa, za čije su uređenje domaćini utrošili više od milijuni i pol eura. Reprezentacija je konačno u Austriji i sada je vrijeme za pravu akciju, Nogometno ludilo može početi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider