Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Srpskom huliganu 30 godina zatvora, novinarima prijetnje

Navijač beogradskoga nogometnog kluba 'Rad' Bojan Hrvatin u četvrtak je pred okružnim sudom u Beogradu osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubojstva navijača nogometnog kluba 'Voždovac' Bojana Majića u kolovozu 2006. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz Hrvatina, za kazneno djelo sudjelovanja u nasilničkoj skupini na tri godine osuđen je Aleksandar Kovačević, na dvije i pol Goran Pantelić te Aleksandar Pavlović na godinu dana zatvora, sva trojica također navijači Rada.

Autorima emisije 'Insider' upućene su prijetnje silovanjem, klanjem i ubojstvom, nakon što je emitirana prva epizoda serijala pod naslovom '(Ne)moć države', o kaznenim djelima vođa navijačkih skupina

U obrazloženju presude sudac Branislav Blažić rekao je da je presuda Hrvatinu od 30 godina zatvora primjerena težini kaznenog djela i ličnosti optuženog, prenose beogradski mediji.

Četvorica navijača Rada proglašeni su krivima jer su 4. kolovoza 2006. godine na željezničkoj postaji u beogradskom naselju Rakovica naoružani noževima, šipkama i kamenjem ušli u vlak, znajući da su u njemu navijači Voždovca.

Sud je, kako se navodi, utvrdio da je Hrvatin usmrtio Majića s tri uboda nožem, dok je u obrazloženju presude navedeno kako je napad na navijače Voždovca bio pripremljen.

'Meni teško pada što sam izgubio dijete ni krivo ni dužno. A ovaj koji je dobio 30 godina robije i treba dobiti. Tog ne treba ni puštati iz zatvora jer ima dosta tih krivičnih djela, i nije se opametio. Ne treba ga pustiti da sad ponovo ubija. Treba ga gurnuti u zatvor,' izjavio je za B92 Dragomir Majić, otac ubijenog Bojana.

Presuda četvorici navijača stigla je dva dana nakon uhićenja sedam osoba, od kojih troje maloljetnika, zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti novinarke televizije B92 Brankice Stanković time što su slali prijeteće poruke njoj i ostalim članovima ekipe koja radi na emisiji 'Insider'.

Autorima ove emisije upućene su između ostalog prijetnje silovanjem, klanjem i ubojstvom, nakon što je emitirana prva epizoda serijala pod naslovom '(Ne)moć države', u kojoj je javnosti predočen sadržaj više od stotinu kaznenih prijava koje je posljednjih godina policija podnosila protiv vođa navijačkih skupina, a po kojima, navodi se, po pravilu nije bilo pravomoćnih presuda.

Vulgarni komentari i prijetnje autorici emisije Brankici Stanković upućeni su nakon što je prošli četvrtak navečer emitiran prvi dio te emisije u kojoj su objavljena imena, prezimena i fotografije huligana, kao i kaznena djela za koja su osumnjičeni.

Beogradska televizija B92 u ponedjeljak je tim povodom uputila poziv državnim organima da zaštite novinare i pronađu osobe koje su, nakon što je na toj televiziji prikazana emisija o vođama ekstremnih navijačkih skupina, putem interneta i grafita na zidovima uputile prijetnje autorima emisije. (Hina)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider