Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slučaj Suarez-Evra

Žestoki obračun: Policija zaplijenila uvredljive fanzine navijača Uniteda!

Oko stadiona su navijači dijelili najnoviji fanzin "Red Issue" na kojem je bila maska, odnosno kapuljača Ku klux klana, a na njoj je pisalo "LFC Luis Suarez je nevin"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Policija je u Manchesteru, uoči derbija Uniteda i Liverpoola, zaplijenila na tisuće fanzina, odnosno glasila navijača koje je ocijenila kao potencijalno uvredljivima.

>> Paljba iz Liverpoola: Zbilja pretjerujete optužujući ga!

>> U ManU bijesne: Ovo je prava sramota za Liverpool!

Naime, oko stadiona su navijači dijelili najnoviji fanzin "Red Issue" na kojem je bila maska, odnosno kapuljača Ku klux klana, a na njoj je pisalo "LFC Luis Suarez je nevin".

Naravno, bilo je to usmjereno na Liverpool koji je u slučaju "Evra-Suarez", gorljivo branio svoga igrača, iako je on proglašen krivim za rasističko vrijeđanje Evre.

Navijačima je, navodno, fanzin oduziman po ulasku na stadion, a oni koji ga nisu željeli dati, nisu bili pušteni na utakmicu. Također, jedan je navijač nosio majicu s Ku klux klan motivom, pa je uhićen.

Nakon što je fanzin konfisciran, izdavači Red Issuea najavili su tužbu protiv policije i pozvali sve navijače koji su prisiljeni predati fanzin da im se jave. (M.I./Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati