Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: Prelijepi stadion koštao kao i 'maksimirsko ruglo'

Maksimirski stadion do sada je progutao toliko novca da je mogao biti među najljepšima u Europi - ali nije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je konačno odlučio - do kraja godine raspisuje referendum, pa neka građani sami odluče hoće li financirati uljepšavanje Maksimira ili graditi posve nov stadion.

Maksimirski stadion, ovakav kakav ga danas gledamo, progutao je tek nešto manje novca od Arene u Hamburgu, a izgleda kao ruglo

Izgradnja Nordbank Arene u Hamburgu iz temelja, stajala je 100 milijuna eura. Kapacitet stadiona je 57 tisuća sjedećih mjesta. Maksimirski stadion, ovakav kakav ga danas gledamo, progutao je tek nešto manje novca od Arene u Hamburgu, a izgleda kao ruglo. Da bi ga ušminkali, potrebno je uložiti još barem 70 milijuna eura.

'Za nas je apsolutno idealno rješenje kada bi se stadion dovršio na ovoj poziciji gdje je trenutno Maksimir na način kako je to na natječaju Alpine Bau predložio, znači sjeverna tribina u cijelosti ostaje, ruše se zapad, istok i jug i gradi se praktički novi stadion', kaže Damir Vrbanović, direktor Dinama

Alpine Bau je njemački konzorcij koji je pobijedio na natječaju grada Zagreba kao mogući investitor.

'Čitava investicija je oko 240 milijun eura, ali koja moram priznati uključuje i objekt u Kajzerici, znači jedan novi sportski centar sa malim stadionom gdje bi se Dinamo smjestio dok ne bi mogao igrati u Maksimiru, kompletna rekonstrukcija maksimirskog stadiona i Svetice koje pripada stadionu Maksimir kao dio njegove jedinstvene cjeline', kaže Vrbanović.

U Dinamu, dakle, ne priželjkuju trajnu selidbu iz Maksimira, no građani su podijeljeni. Jednima je puna kapa Maksimira, drugi su pak sentimentalno vezani. Presudu o gradnji novog stadiona na Kajzerici ili obnovi postojećeg ipak će donijeti Zagrepčani. Obnova Maksimira stajala bi ih 70-ak milijuna eura, a cijena izgradnje novog stadiona još je tajna. Referendum će biti proveden do kraja godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider