Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pique ima sreće

Shakiri SP u nogometu pomoglo da shvati neke stvari

Slavna kolumbijska pjevačica Shakira, djevojka Barcelonina braniča Gerarda Piquea, dala je intervju za web-stranicu FIFA-e u kojem je govorila o svojem doživljaju najpopularnijeg sporta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Shakira je i prije veze s Piqueom bila vezana uz nogomet kroz razne humanitarne kampanje. Nastupala je i na svjetskim prvenstvima 2006. i 2010., a bila je i izvođačica službene himne južnoafričkog Mundijala prije dvije godine.

''Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi mi je donijelo toliko toga, i na osobnoj i na profesionalnoj razini.Tamo sam shvatila koliku važnost i utjecaj nogomet ima na živote milijardi ljudi, na snove djece i mladih. A sada je nogomet središnja stvar i u mojoj kući, haha. Imam osjećaj da me prati svuda i da mu ne mogu pobjeći'', rekla je Shakira.

Iako je nogomet iznimno popularan i u Kolumbiji, u njezinoj rodnoj kući i nije bilo tako.

''Moja braća jesu ljubitelji nogometa, ali otac nikad nije bio. Ali, naravno sada kada mu kćer izlazi s nogometašem, zainteresirao se. Mislim da je čak naučio i što je zaleđe. Tata je uvijek više volio knjigu, ali nitko ne može pobjeći od nogometa. Kad ga počneš pratiti, shvatiš da nije bitna samo fizička komponenta, trčanje za loptom. To je strategijski sport koji zahtijeva puno inteligencije.''

A na upit koliko je teško biti u vezi s nogometašem s obzirom na silne treninge, utakmice i putovanja, Shakira se našalila:

''Nije lako biti u vezi ni s pjevačicom! Shvaćam koliko je nogomet teška profesija, zahtijeva puno posvećenosti, predanosti, discipline i timskog rada, što je znatno drugačije od moga posla. Ja ne moram odgovarati nikome osim sebi, ali nogometaš je poput vojnika i ima ogromnu odgovornost na i izvan terena. Zato moram to prihvatiti i podržati Gerarda kad god treba.''(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider