Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Udar na Dinamo i Cibonu

SDP kreće u obračun s Bandićem: Otvorena fronta s Mamićem!

Kako će se promjene na državnom vrhu odraziti na hrvatski i zagrebački sport?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Hrvatskoj se promijenila politička vlast. Hoće li se promijeniti i odnos prema sportu? Sportska javnost bila je nezadovoljna ponašanjem bivše vlade prema sportskim zaslužnicima kojima su dali socijalnu milostinju, a ne nagradu za sportske zasluge kao što to čine i slabije razvijene zemlje u okruženju.

Zbog toga su, navodno, i mnogi simpatizeri HDZ-a među sportašima ostali kod kuće. Nisu htjeli glasovati za političke suparnike, ali su bili razočarani u vlastitu stranku. Uostalom, koga ste u izbornoj noći od poznatih sportaša vidjeli u HDZ-ovu izbornom stožeru? A prijašnjih godina HDZ je na svojim skupovima okupljao najviše sportaša.

"Držim da više nitko neće kalkulirati sa sportom jer je svima postalo jasno da su najveći promotori hrvatske države upravo sportaši i da nitko više neće htjeti riskirati zakidajući sport jer mu se to brzo može obiti o glavu. Za sve promjene koje smo radili meni su sportaši uvijek bili vjetar u leđa", ističe bivši i najsportskiji resorni ministar dosad Dragan Primorac.

Politički analitičari sada očekuju da u roku od pet mjeseci dođe do SDP-ova obračuna s Bandićem, a samim time bit će to svojevrstan udar i na Bandićeve miljenike u gradskom sportu, ponajprije na Dinamo i Cibonu. SDP ima svoj prijedlog Zakona o sportu koji se nimalo neće svidjeti menadžerima poput Zdravka Mamića pa se i na toj relaciji može očekivati otvorena fronta. S eventualnom smjenom Bandića moglo bi doći i do promjena u Ciboni koju vode Bandićevi ljudi (Lovrić, Antunović), a bez tog angažmana i dotoka dodatnog novca Cibona bi danas bila u stečaju.

Potencijalna žrtva izbornih rezultata mogao bi biti i KK Zagreb, gdje su najveće sponzore, među njima i državne tvrtke, dogovarali Bandićev graditeljski i komunalni ministar Davor Jelavić i HDZ-ov ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider