Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Radilo se o muljaži

Ronaldu kosa nije narasla zbog proizvoda kojeg reklamira

Analiza je dokazala kako Crescina ne pokazuje nikakvu znanstveno dokazanu aktivnost na osnovu koje bi kosa mogla ponovno početi rasti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Crescina, proizvod za navodni rast kose, koji je reklamirala zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije, Cristiano Ronaldo, nema čudotvornih osobina. Švicarska tvrtka za proizvodnju kozmetičkih preparata, Labo Europa, morala je povući Crescina iz prodaje, te zaustaviti propagandnu kampanju, nakon što je sud u Torinu to zatražio, a na osnovu rezultata analiza provedenih na zahtjev talijanskog ministarstva zdravlja. Tužiteljstvo u Torinu otvorilo je i istragu o lažnom predstavljanju učinkovitosti kozmetičkog proizvoda.

Analiza je dokazala kako Crescina ne pokazuje nikakvu znanstveno dokazanu aktivnost na osnovu koje bi kosa mogla ponovno početi rasti. Proizvođač je propagirao kako je otkrivena inovativna molekula koja potiče rast kose, a što je analiza razotkrila netočnim. Torinski tužitelj Raffaele Guariniello je pokrenuo istragu prema kojoj bi se tvrtku Labo Europa, koja za Italiju ima sjedište u Padovi, moglo optužiti za kazneno dijelo trgovinske prevare.

U propagandnoj poruci se govorilo kako Crescina ima sposobnost da probudi staminalne stanice za rast kose, a što je lažno predstavljanje kozmetičkog proizvoda. Kada bi stvarno imao reklamirani učinak, onda taj proizvod više ne bi bio kozmetički, već bi se smatrao lijekom, a u tom bi slučaju prije negoli bi mogao biti prodavan trebao proći mnogo teže analize i kontrole koje prolaze svi lijekovi prije negoli dobiju dozvolu za dolazak na tržište. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati