Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svi oduševljeni

Predsjednik Josipović otvorio hrvatsku kuću u Londonu!

Jutro nakon svečanog otvorenja Igara na istoku Londona, u zapadnom dijelu grada, South Kensingtonu, otvorena je i hrvatska kuća.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Josipović službeno je otvorio mjesto koje će u sljedeća dva i pol tjedna biti sjecište puteva hrvatskih sportaša, gospodarstvenika, novinara...

„London je zaista jedno od središta svijeta i zato je vrlo važno da se Hrvatska dobro predstavi ovdje u Londonu. Ja sam siguran da će ova hrvatska kuća tome pomoći i zato otvaram hrvatsku kuću i želim vam svima puno uspjeha", kazao je Ivo Josipović.

U kući smještenoj u ekskluzivnom hotelu „Pelham", uredi su hrvatske turističke zajednice i gospodarske komore, te press centar za brojne novinare.

„Prije tri godine smo počeli pripremati kuću i čini mi se da to daje dobre rezultate, te duge i temeljite pripreme", otkrio je voditelj hrvatske kuće na OI, Ratko Ćetković.

Sam Ćetković u potrazi za idealnom lokacijom obišao je više od 60 londonskih hotela, a posebno naglašava da je kuća u cijelosti financirana sponzorskim novcem.
Zadovoljstvo ambijentom ističu i prvi olimpijci koji su je posjetili.

„Ma, super je stvarno. Prvi put sam na OI, prvi puta u hrvatskoj kući. Osjećaj je stvarno kao da smo doma. Hrvati se tu skupljaju, stvarno je prva liga", oduševljen je naš olimpijac u judu, Tomo Marjanović.

A iste dojmove dijeli i 18 volontera, zaduženih da sve funkcionira na pravi način.

„Savršen osjećaj, možemo reći neponovljivo vjerojatno, jer neće mi se baš vjerojatno pružiti više ovakva prilika i veoma sam ponosan zbog toga", za kraj će volonter Karlo Bulić.

A što će tek biti kad se u South Kensingtonu počnu slaviti i hrvatske medalje...

  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider